Engeland / Londen

Londen is een stad met een rijke geschiedenis en heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op mensen. De stad heeft de laatste eeuwen heel wat overleefd: branden, pestepidemieën en oorlogsbombardementen.

Londen is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een van de grootste steden en een van de belangrijkste handels- en commerciële centra ter wereld.

Deze typisch Britse stad is gelegen aan weerszijde van de rivier de Theems en het straatbeeld wordt gekenmerkt door traditionele rode dubbeldekkers en London cabs. Het aantal bezienswaardigheden is legio en varieert van historische gebouwen, musea en theaters tot beroemde winkelstraten, moderne architectuur en prachtige parken.

Buckingham Palace
Buckingham Palace is de officiële residentie van het Britse koningshuis en tevens een van de toeristische trekpleisters in Londen. Het paleis wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt door de Koninklijke familie. In de zomermaanden is een deel van het paleis te bezichtigen voor toeristen, waaronder de Koninklijke stallen en de Queen’s Gallery. Hier worden kunstwerken uit de collectie van de Koninklijke familie tentoongesteld. Elke dag vind hier om 11 uur de aflossing van de wacht plaats. Tijdens deze ceremonie lossen de wachters elkaar af. Dit gaat gepaard met muziek en is zeker de moeite waard om mee te maken.

Piccadilly Circus
Dit is een van de bekendste pleinen van Londen. Het is het knooppunt van 5 bekende straten als Regent Street en Piccadilly Street. Het plein werd door de tijd heen een doelwit voor adverteerders die via enorme beeldschermen en reclamepanelen hun producten aanprezen. Het leek hierdoor op een miniatuurversie van Times Square in New York. Het plein kenmerkt zich door de grote fontein in het midden van het plein. Tegenwoordig is Piccadilly Circus een populaire ontmoetingsplek vanuit waar de nabij gelegen wijken als Soho, Leicester Square en Trafalgar Square eenvoudig te bereiken zijn.

Houses of Parliament & Big Ben
De Houses of Parliament is het oorspronkelijke Paleis of Westminster en ligt aan de rivier de Theems. Het is de zetel van het Britse parlement en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het beroemdste en meest opvallende deel van het gebouw is de St. Stephen’s Tower, beter bekend als de Big Ben.

London Eye
Dit gigantische reuzenrad aan de Theems springt met haar 135 meter hoogte direct in het oog. London Eye is in 1999 gebouwd in opdracht van Britisch Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd. Een ritje in het reuzenrad duurt ca. 30 minuten. Vanuit de gesloten capsules heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

St. Paul’s Cathedral
Dit prestigieuze gebouw met haar grote koepel torent al bijna driehonderd jaar boven Londen uit. De St. Paul’s Catherdral is een van de grootste kathedralen van Europa en ligt midden in de binnenstad van Londen. De St. Paul’s Cathedral heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Op de plek waar de kathedraal nu staat hebben door de eeuwen heen in totaal vijf verschillende kerken gestaan. De kerk werd in 962 en in 1087 vernield door een brand, maar telkens opnieuw herbouwd. In 14de eeuw was de kerk uitgebouwd tot een van de indrukwekkendste en belangrijkste gotische kathedralen van Europa. Het imposante bouwwerk kenmerkt zich door een enorme koepel. Deze koepel is 111 meter hoog en weegt zo’n 66.000 ton en wordt ondersteund door acht grote luchtbogen. Het is mogelijk om als bezoeker de koepel te betreden. Binnenin de koepel is de akoestiek zo goed, dat je bij stilte zelfs fluisteringen kunt horen.

Hyde Park & Speakers corner
Hyde Park is een van de vier publieke parken van Londen. De parken die toebehoren aan het Koninklijk huis, zijn allen met elkaar verbonden en vormen het groene hart van de stad. Het park is populair bij zowel toeristen als bij de lokale bevolking. Het is een ontmoetingsplek en leent zich perfect voor recreatieve doeleinden als joggen, zwemmen en roeien. In Hyde Park worden regelmatig grote optredens en feesten georganiseerd. Opmerkelijk is een deel in het park dat bekend staat als Speakers Corner. Hier staan elke zondag mensen op een kist hun mening te verkondigen over politiek, religie of andere zaken, terwijl ze soms onderbroken of uitgedaagd worden door het publiek.

Tower Bridge
Deze brug uit 1894 is door haar bijzondere verschijning een van ’s werelds bekendste bruggen. De Tower Bridge spant zich uit over de Theems en ligt naast de Tower of London. De Victoriaanse Gotische bouwstijl sluit volledig aan bij de bouwstijl van de nabij gelegen Tower. Het bouwwerk bestaat uit twee identieke torens die met hangbruggen aan de oever vast zitten. Het tussengelegen deel van de brug kan voor scheepvaart geopend worden. Op 44 meter hoogte worden de twee torens met elkaar verbonden door loopbruggen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Er is bovendien een expositie die de geschiedenis van de brug vertelt.

Westminster Abbey
Westminster Abbey is een 700 jaar oude gotische abdij waar sinds 1066 de Koninklijke kroningen, huwelijken en begrafenissen plaatsvinden. In deze abdij zijn inmiddels 16 huwelijken voltrokken waaronder die van Prins William en Kate Middleton in 2011. Net als Westminster Palace staat deze abdij op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit oorspronkelijk heeft daarnaast ook een drietal prachtige kloostertuinen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Borough Market
Borough Market is een markt midden in het centrum van London in de wijk Southwark en is gelegen onder een spoorwegbrug. Het is een van de grootste en oudste markten in Londen en inmiddels uitgegroeid tot een verzamelplaats van culinaire kennis. Tal van marktkraampjes bieden etenswaren aan vanuit de hele wereld. Het is een paradijs voor mensen die waarde hechten aan goed kwaliteit eten en een verse bereiding van de etenswaren. Kortom, een uitstekende plek om nieuwe smaken te ontdekken. Maar het is niet alleen de kwaliteit van het eten dat Borough Market zo speciaal maakt, het is ook de locatie en de mensen die je er tegenkomt.

Greenwich & Royal Observatory
De Royal Observatory is de sterrenwacht van Londen en is gelegen op een heuvel in de wijk Greenwich vlakbij het bijbehorende National Maritime Museum. Het was het eerste wetenschappelijk onderzoeksstation van Groot-Brittannië en is daarmee een van de meest belangrijke historische wetenschappelijke sites in de wereld. Deze plek biedt genoeg redenen voor een bezoek. Zo staat de sterrenwacht vooral bekend om het feit dat de evenaar dwars door het gebouw loopt. Bezoekers van het Observatorium kunnen tegelijkertijd in zowel het oostelijke als westelijke halfrond staan ​​door hun voeten aan weerszijden van de Meridiaan te plaatsen. Daarnaast is het, vanwege de ligging op een heuvel, een perfect uitkijkpunt vanwaar je een mooi panorama hebt over de stad Londen. In het gebouw, dat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, worden diverse astronomische instrumenten en navigatiehulpmiddellen tentoongesteld.

vraag offerte aan

Londen is een enorme stad en bestaat om die redenen uit veel wijken. Het leuke is dat elke wijk zijn eigen karakter en charme heeft. Zo loopt u vanuit de chique wijk Nothing Hill zo de multiculturele wijk Kensington in. In de loop der eeuwen zijn bij de uitbreiding van de stad de omliggende dorpen betrokken die nu hun eigen wijken vormen. Om een globaal beeld te krijgen van de stad hebben wij hieronder de populairste regio’s en wijken beschreven.

Regio Westminster
Deze regio is centraal gelegen en vanwege de vele bezienswaardigheden de meest bekende regio van Londen.  Westminster ligt aan de oever van de Theems en een groot deel van dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Houses of Parliament, Westminster Abbey, Downing Street en Buckingham Palace zijn een greep uit de vele bezienswaardigheden die hier te zien zijn. Westminster bestaat uit meerdere wijken waarvan Mayfair, Soho met Chinatown, Bloomsbury en Paddington het meest interessant zijn.

Nothing Hill
Nothing Hill is een hippe wijk in het westen van Londen. Het is een levendige wijk met een typische Britse uitstraling. De deuren van de huizen in deze wijk hebben vaak opvallende kleuren. Deze oorspronkelijke achterstandswijk is momenteel erg in trek bij yuppen en jonge gezinnen. Portobello Market en Shepherd’s Bush zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast biedt deze wijk een breed scala aan restaurants en pubs.

Camden
Deze pittoreske wijk ligt in het noorden van Londen behoort tot een van de populairste wijken. Vroeger was dit een hippiewijk en trekt vandaag de dag veel jonge mensen aan. Met name het veelzijdige uitgaansleven heeft hier aan bijgedragen. Door de Camden markets en vele winkels is deze wijk ook zeer in trek bij toeristen.

Covent Garden
Covent Garden vormt het décor voor een groot straattheater. Diverse straat artiesten en muziekanten trekken de aandacht van de bezoekers. Daarnaast is de wijk populair vanwege de overdekte Covent Garden Market waar u allerlei kraampjes en barretjes met terrassen aantreft. De wijk staat bekend als het shoppingparadijs van Londen. Zo is winkelgebied Seven Dials met haar zeven sfeervolle straatjes zeker de moeite waard om eens doorheen te lopen. Hier vindt u tal van gezellige barretjes, restaurants en modieuze winkels.

Soho
De wijk Soho wordt gezien als het uitgaansgebied van Londen. Deze relatief kleine wijk in het hartje centrum is een mengelmoes aan nationaliteiten. Hierdoor vindt u hier ook veel restaurants met keukens uit de hele wereld. Alle smaken van de wereld komen samen in deze populaire buurt. Soho herbergt echter ook vele theaters waar wereldberoemde musicals opgevoerd worden. Voor shopaholics is deze buurt ook niet te missen. Bekende winkelstraten als Regent Street en Carnaby Street bieden een breed scala aan merkwinkels en bekende winkelketens.

Kensington
Dit is een van de meest chique wijken van Londen. De grote huizen in Victoriaanse stijl en brede straten stralen rijkdom en exclusiviteit uit. Dit maakt deze wijk een geliefd woongebied voor de rijkere Londenaren. In Kensington is tevens veel groen te vinden is in parken als Hyde Park. Populaire musea in de wijk zijn de Royal Albert Hall, het Science Museum, het National History Museum en het Victoria & Albert Museum die allen in prachtige panden zijn ondergebracht.

Canary Warf
Met name de hoge kantoorgebouwen kenmerken dit gebied. Canary Warf is het nieuwe zakendistrict van Londen. U vindt hier de meest luxe appartementen. Het straatbeeld bestaat uit zakenlui die hier wonen en werken.

Southwark & Bankside
Bankside ligt in de regio Soutwark en is de afgelopen decennia steeds populairder geworden bij toeristen. Deze wijk aan de noordoever van de Theems is een aantal populaire attracties rijk zoals London Eye, Tate Modern, diverse theaters en kathedralen. Met een wandeling langs de Theems krijgt u een goede indruk van deze wijk. Breng ook zeker een bezoek aan Borough Market, een van de grootste en gezelligste markten van Londen

The Albert Tavern
Deze gezellige traditionele Engelse pub ligt in de wijk Westminster op loopafstand van een aantal bekende theaters. Het is dan ook een ideale stek om, voorafgaand aan een musicalbezoek, hier met uw groep een hapje te eten. De Tavern heeft twee verdiepingen. Op de eerste verdieping is een Engelse pub en op de tweede verdieping is een ruimte waar men met groepen tot 100 personen kan dineren.

Navajo Joe
Dit restaurant is vooral bekend bij Londenaren. Het is zowel een cocktailbar als restaurant en biedt betaalbare gerechten in een gezellige ambiance. Met name door de locatie op King Street in Covent Garden is dit een geschikte plek om met een groep te dineren.

Januari – New Year’s Day Parade
Dit is jaar in jaar uit een groot spectakel. Meer dan 10.000 artiesten uit allerlei landen van de wereld lopen mee in deze uitbundige parade. De stoet die door het centrum van de stad trekt, bestaat uit straatmuzikanten, fanfares, bands, dansers, acrobaten, chearleaders en nog veel meer.

Februari – London Fashion week
De London Fashion Week is een van de meest toonaangevende evenementen ter wereld op het gebied van mode. Jaarlijks trekt dit evenement duizenden bezoekers van kopers en trendwatchers tot fotografen en journalisten. Dit evenement, dat naar schatting zo’n 100 miljoen pond kost, trekt wereldwijd meer media aandacht dan een groot internationaal sportevenement of wereldnieuws.

Maart – The Big Bang Fair
Na groot succes van de afgelopen 2 jaar vindt in maart wederom The Big Bang Fair plaats. Dit vierdaagse event wordt georganiseerd in Birmingham en brengt de wereld van wetenschap, technologie en wiskunde tot leven met diverse theatervoorstellingen en exposities. De Fair biedt bovendien de mogelijkheid om de grootste wetenschappers en ingenieurs van het Verenigd Koninkrijk te ontmoeten. Leerlingen ontdekken hoe schoolvakken kunnen leiden tot een fantastische carrière. De Fair heeft als doel om jongeren over de hele wereld te inspireren door de wetenschap en techniek.

April – London Marathon
De London Marathon behoort tot een van de belangrijkste marathons ter wereld. Sinds 1981 vindt deze marathon plaats in de stad Londen en lopen hier renners vanuit de hele wereld mee. Met name door enome hoeveelheid inschrijvingen en de prijzenpot is deze marathon een groot success.

Mei Museum Night
Jaarlijks kunnen bezoekers in de maand mei de vele musea die Londen rijk is bezoeken in het donker. Tijdens de Museum Night worden er in de hele stad diverse evenementen georganiseerd.

Oktober – London Film Festival
Tijdens het London Film Festival worden jaarlijks meer dan 300 films uit landen over de hele wereld vertoont. Het filmfestival is het grootste openbare filmfestival van Engeland en is sinds 1956 een begrip. Bekende regisseurs, acteurs en actrices uit de hele wereld wonen dit festival bij.

Uitgaan in Londen
Het nachtleven van Londen is heel veelzijdig. Naast de vele pubs kent Londen ook ontelbare bars en clubs waar u tot in de late uurtjes kunt doorfeesten. Het uitgaansleven komt wel eerder op gang dan wij in Nederland gewend zijn. De pubs sluiten om 23.00 uur. Als u daarna nog wilt doorfeesten zal u een club of bar moeten opzoeken. De wijk Soho is dan de place to be. De wachtrijen kunnen wel lang zijn, maar eenmaal binnen gaat het dak eraf! Zorg wel dat u verzorgd gekleed bent. De uitsmijters volgen vaak nogal een streng deurbeleid. Voor de meeste clubs moet entrée worden betaalt en binnen roken is overal verboden.

Voor de liefhebbers van shoppen kunt u in Londen uw lol niet op. Londen barst van de winkelstraten waardoor iedereen zich hier volop kan vermaken. De grote warenhuizen als Harrods en Selfridges en winkelstraten als Regent Street en Oxfort Street zijn natuurlijk bekende winkelparadijzen. Bent u op zoek naar juist de leuke, kleine boetiekjes, dan is Carnaby Street en Kingsroad zeker een bezoek waard. Hieronder hebben wij alvast een overzicht gegeven van de bekende winkelstraten en het soort winkels dat u er zult vinden.

 

Oxford Street
Oxford Street is verreweg de bekendste winkelstraat van Londen. Jaarlijks komen hier meer dan 200 miljoen mensen om hun geld uit te geven in de vele winkels die deze straat biedt. In deze winkelstraat vindt u voornamelijk winkelketens van grote merken als Zara, H&M, Mango e.d. Ook het bekende warenhuis Selfridges ligt in deze straat.

Regent Street
Net als Oxford Street is Regent Street niet te missen. In deze wat chiquere straat treft u naast de grote winkelketens ook designerswinkels als Karen Millen, Ted Baker en Molton Brown aan.

Knightsbridge
Knightsbridge is de gelijknamige naam van de winkelstraat en wijk in het westen van Londen. In deze straat vindt u de meer exclusievere winkels en speciaalzaken als Gucci, Louis Vutton en Prada. In deze straat staat ook het wereldberoemde warenhuis Harrods. Dit shoppinghuis met meer dan 7 verdiepingen heeft al 100 jaar de grootste en mooiste Food Hall van Londen. Een bezoek aan dit gigantische warenhuis is een ware beleving.

Seven Dials
Misschien minder bekend, maar minstens zo leuk. In dit trendy winkelgebied vlakbij Covent Garden vind je de leuke en bijzondere winkeltjes tussen de grote merken als Diesel en Miss Sixty. Ben je op zoek naar iets speciaals of unieks, dan is hier de slagingskans het grootst. Seven Dials is minder massaal en het is hier dus veel prettiger winkelen dan in de grote straten als Oxford Street.

Carnaby Street
Verscholen tussen Regent Street en Oxford Street loopt u zo het gezellige Carnaby Street in. Deze straat heeft een authentieke uitstraling en ademt sfeer uit. Kleine boetiekjes, designer winkels en hippe kledingmerken zijn hier in overvloed. Vooral als u de smalle zijstraatjes ingaat, komt u de leukste winkeltjes tegen.

Safestay Elephant and Castle
Dit hostel is gelegen in Southwark, op steenworp afstand van het metrostation Elephants and Castle. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van bekende bezienswaardigheden en goede verbinding met het openbaar vervoer is dit hostel een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Londen. Safestay Elephant and Castle is gehuisvest in een chique 18de eeuws gebouw wat onlangs volledig is gerenoveerd. Het strakke design en kleurgebruik stralen een warme ambiance uit. Het hostel heeft 300 bedden in 1-, 2-, 4-, 6- en 8-persoonskamers. Bekende bezienswaardigheden als o.a. London Bridge, het Imperial War Museum en Borough Market liggen op loopafstand van het hostel

Palmers Lodge Swiss Cottage
Dit hostel is gehuisvest in een groot historisch pand vlakbij het centrum van Londen. Vanbinnen is alles ook erg ruim opgezet. Brede gangen en hoge plafonds kenmerken dit hostel. Palmers Lodge heeft 250 bedden verdeeld over meerpersoonskamers. De grootte van de kamers varieren van 4 tot 22 persoons slaapkamers. Sommige kamers hebben een eigen bad en toilet, bij andere kamers bevinden zich de gedeelde sanitaire voorzieningen zich op de gang. Voor de docenten zijn er ook privékamers aanwezig. Er is een ruimte aanwezig waar zowel ontbijt als diner genuttigd kan worden. De gezellige bar en het vriendelijke personeel maakt Palmers Lodge Swiss Cottage tot een van de beste hostels in Londen.

Clink 78
Clink 78 is de grootste van de twee Clink hostels in Londen. Het hostel is gevestigd in een oud historisch rechtgebouw in Camden, in het noordelijke gedeelte van het centrum van Londen. Met het verbouwen van het pand enkele jaren geleden geleden hebben ze de oorspronkelijke staat weten te behouden. Zo hebben ze een perfecte mix gevonden tussen historische Victoriaanse architectuur in combinatie met strak design waarbij de ruimtes in het pand dan ook nog allemaal goed herkenbaar zijn als een rechtsgebouw. De ruime receptie en ontvangsthal geeft een goede impressie voor de rest van het hostel: groot en imposant! Met haar 700 bedden is dit hostel een van de grootste hostels van Londen. De kamers, varierend van 8- tot 16-persoonskamers, hebben allen een eigen kluisje en sommigen een eigen badkamer. In de algemene ruimtes, zoals de loungeroom en bar, is gratis WIFI. Het hostel heeft als doel verwachtingen te overtreffen. Het ontbijt is hier een goed voorbeeld van.

Generator London
De Generator hostelketen staat alom bekend om haar goede service, kwaliteit en scherpe prijs. Het onlangs gerenoveerde gebouw ziet er werkelijk schitterend en fris uit. De maar liefst 800 bedden zijn verdeeld over diverse gezellige slaapkamers, variërend van 2- tot 12-persoonskamers. Alle kamers zijn voorzien van een wastafel, kluisjes en gratis WIFI. Het hostel biedt bovendien een zeer uitgebreid en smaakvol ontbijt aan. Deze kan genuttigd worden in de ontbijtzaal. Naast deze faciliteiten heeft het hostel ook een relaxruimte met trendy bar waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en lekker kunnen ontspannen. Gelegen op Russell Square in de wijk Bloomsbury, bent u op loopafstand van diverse highlights van de stad.

Travel Lodge – Royal Scot
Dit 3 sterren budget hotel heeft veel ervaringen met schoolgroepen. Het hotel heeft 410 kamers waarvan het merendeel een-, twee- en driepersoonskamers zijn. De ruime receptie en ontbijtzaal zijn eveneens op groepen ingesteld. Bovendien is er op de eerste verdieping een aparte ruimte voor ca. 90 personen die speciaal voor groepen gebruikt kan worden. Dag en nacht rijden er bussen vanaf het hotel naar het centrum van de stad.

Meininger Hotel Hyde Park
Aan de buitenkant is niet af te zien dat dit hotel een van de beste budgethotels van Londen is. Eenmaal binnen, is dit een heel ander verhaal. Net als de rest van de Meininger hotelketen ziet het er ruim en fris uit. Met haar 300 bedden en fantastische locatie in South Kensington vlakbij het Science Museum, Natural History Museum en Hyde Park, is dit een perfect onderkomen voor een bezoek aan Londen. Het Meininger biedt diverse faciliteiten om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er een groot terras, lobby, bar, ruimte met tafeltennistafel en voetbaltafel en diverse lokalen die door groepen afgehuurd kunnen worden.

Londen leent zich perfect voor een verblijf in een gastgezin! De leerlingen leren de Engelse taal spreken en krijgen een goed beeld van het leven in een doorsnee Brits gezin en hun gewoontes. Het verblijf bij een gastgezin geeft de leerling zelfvertrouwen en verbreed zijn kennis en wereld. Bovendien is het een fantastisch leuke ervaring die de leerling nog lang zal bijblijven! Er zijn diverse wijken waar wij de leerlingen kunnen onderbrengen. Hierover geven wij u graag meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek. Daarnaast is het ook mogelijk om Engelse taallessen te volgen.

Shakespeare’s Globe
Dit is de naam van het achthoekige openluchttheater uit 1599 waar William Shakespeare de meeste van zijn voorstellingen ten uitvoer bracht. In 1630 brandde dit theater af. Pas eind vorige eeuw is het theater volgens de originele bouwtekeningen herbouwd op 300 meter afstand vanwaar de Globe oorspronkelijk stond. Dit uit groen eikenhout gebouwde theater met rieten dak dat deels open is, geeft een geweldige intieme en sfeervolle uitstraling. Het is mogelijk de tentoonstelling bij te wonen en een rondleiding te krijgen door het theater. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de geschiedenis van het theater en de kostuums.

Wembley stadion
Breng een bezoek aan een van Europa’s grootste voetbalstadions. Dit stadion dat vorig decennia werd verbouwd kan tegenwoordig een capaciteit aan van 90.000 bezoekers! Het is daardoor tevens het grootste stadion van Europa dat overdekt kan worden. Naast voetbalwedstrijden wordt het stadion ook gebruikt voor grote popconcerten. Queen, The Rolling Stones, ABBA, ze hebben er allemaal gestaan. Tijdens een rondleiding komen alle hoogtepunten uit de geschiedenis van dit stadion nog eens voorbij.

Tower of London
De Tower of London staat momenteel in de top 3 van meest populaire attracties in Londen. Dit kasteel aan de Theems is door de eeuwen heen gebruikt als paleis, gevangenis, executieplaats, arsenaal en bewaarplaats voor de kroonjuwelen. Binnen de kasteelmuren komt de geschiedenis van Londen tot leven. Zo zijn naast de kroonjuwelen in de Jewel Tower, de collecties wapens van Hendrik VIII te bewonderen in de White Tower en kunnen de andere torens worden bezocht. In de Tower of London zijn altijd raven te zien. De mythe vertelt dat de raven de White Tower bewaken en dat als ze de Tower zouden verlaten, het Koninkrijk zou vallen. Daarom wordt een vleugel van elke raaf ingeknipt om dit te voorkomen.

Tower Bridge
Deze brug uit 1894 is door haar bijzondere verschijning een van ’s werelds bekendste bruggen. De Tower Bridge spant zich uit over de Theems en ligt naast de Tower of London. De Victoriaanse Gotische bouwstijl sluit volledig aan bij de bouwstijl van de nabij gelegen Tower. Het bouwwerk bestaat uit twee identieke torens die met hangbruggen aan de oever vast zitten. Het tussengelegen deel van de brug kan voor scheepvaart geopend worden. Op 44 meter hoogte worden de twee torens met elkaar verbonden door loopbruggen. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Er is bovendien een expositie die de geschiedenis van de brug vertelt.

Harrow Boy School
Harrow Boy School is een Engelse kostschool in het noordwesten van Londen. Op deze school, bestaande uit grote woonhuizen en diverse schoolgebouwen, wonen 814 jongens uit rijke gezinnen. De jongens zijn hier gekleed in authentieke Engelse schooluniformen. De ouders van de jongens op deze school betalen 28.000 pond per jaar om hun kind hier te laten onderwijzen.
Een bezoek aan deze school is een bijzondere ervaring.

Science Museum
Dit groots opgezette museum is zeker de moeite waard voor een bezoek. Het museum staat niet voor niets in de top 3 van populairste musea in Londen. Het Science Museum laat met diverse interessante experimenten zien, voelen en ondervinden wat de grootste wetenschappelijke uitvinden waren van de afgelopen eeuwen. Het museum is zo groot, dat scholieren zich er zeker een paar uur kunnen vermaken.

Imperial War Museum
Het Imperial War Museum is erg leerzaam voor Middelbare scholieren. De nadruk ligt in dit museum op de effecten die de Eerste en Tweede Wereldoorlog hebben gehad op de soldaten en burgers. Op drie verdiepingen zijn diverse tentoonstellingen over o.a. voertuigen en wapens uit de oorlog en krijgt u als bezoeker een goed beeld van hoe families leefden ten tijde van de oorlog. Ontroerend zijn vooral de verhalen van deze mensen van wie het leven door oorlog getekend is. De meest interessante tentoonstelling is die over de Holocaust. Deze expositie wordt ondersteund met indrukwekkende filmpjes en beschrijft uitgebreid deze afschuwelijke vervolging van het Joodse volk.

Maritime Museum and Royal Observatory
Het Martime Museum laat alles over de geschiedenis van de scheepvaart zien. Op nog geen 10 minuten lopen vanaf dit museum, ligt het bijbehorende Royal Observatory. Met een steile klim de heuvel op, komt u aan bij de sterrenwacht van Londen. Het Royal Observatory was het eerste wetenschappelijk onderzoeksstation van Groot-Brittannië en is daarmee een van de meest belangrijke historische wetenschappelijke sites in de wereld. De sterrenwacht staat vooral bekend om het feit dat de evenaar dwars door het gebouw loopt. Bezoekers van het Observatorium kunnen tegelijkertijd in zowel het oostelijke als westelijke halfrond staan ​​door hun voeten aan weerszijden van de Meridiaan te plaatsen. Daarnaast is het, vanwege de ligging op een heuvel, een perfect uitkijkpunt vanwaar u een mooi panorama heeft over de stad Londen. In het gebouw, dat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, worden diverse astronomische instrumenten en navigatiehulpmiddellen tentoongesteld

Tate Modern
In deze voormalige energiecentrale aan de Theems is over een oppervlakte van meer dan 12.000 m3 moderne kunst uit binnen en buitenland tentoongesteld. Matisse, Picasso, Pollock, Rothko en Warthol, ze zijn allemaal vertegenwoordigd in dit spraakmakende museum. Het museum is geopend sinds 2000 en behoort tot de Tate Gallery groep, een netwerk van 4 musea die de kunst uit de collectie van het Verenigd Koninkrijk tentoonstellen. Tate Modern toont moderne kunst vanaf de 19de eeuw tot de uitdagende werken van jonge Engelse kunstenaars uit de laat 20ste en begin 21ste eeuw. Sinds de opening van het museum is iedereen vol lof!

Victoria and Albert Museum
Dit gigantische museum is het nationale kunstnijverheidsmuseum. Over een expositieruimte van meer dan 10 km worden prachtige voorwerpen uit de hele wereld tentoongesteld. Het museum bergt een grote collectie beelden, aardewerk, glas, meubels, juwelen en nog veel meer.

National History Museum
Het Natural History Museum is gehuisvest in het indrukwekkende Waterhouse Building, een tweehonderd meter lang gebouw dat volledig bekleed is met terracotta-tegels. Het museum vertegenwoordigd de flora en fauna van onze planeet en dus alles wat leeft op onze aarde. Van dinosauriërs, walwissen en vlinders tot bomen, reptielen en vreemde insecten. Er is zoveel te zien dat u hier uren kunt ronddwalen.

British Museum
Dit museum bezit een schat aan overblijfselen uit de oudheid van diverse beschavingen en culturen. De kunstwerken varieren van oude reliëfs en beelden tot prachtige schilderijen en sieraden. Het British Museum is met maar liefst 90 zalen, en bijna 7 miljoen voorwerpen het grootste museum van Groot-Brittannië.  Omdat het museum zo gigantisch groot is, is het verstandig om vooraf een selectie te maken van hetgeen u graag wilt zien. Wij helpen u graag om tot een passend bezoek te komen.

St. Paul’s Cathedral
Dit prestigieuze gebouw met haar grote koepel torent al bijna driehonderd jaar boven Londen uit. De St. Paul’s Catherdral is een van de grootste kathedralen van Europa en ligt midden in de binnenstad van Londen. De St. Paul’s Cathedral heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Op de plek waar de kathedraal nu staat hebben door de eeuwen heen in totaal vijf verschillende kerken gestaan. De kerk werd in 962 en in 1087 vernield door een brand, maar telkens opnieuw herbouwd. In 14de eeuw was de kerk uitgebouwd tot een van de indrukwekkendste en belangrijkste gotische kathedralen van Europa. Het imposante bouwwerk kenmerkt zich door een enorme koepel. Deze koepel is 111 meter hoog en weegt zo’n 66.000 ton en wordt ondersteund door acht grote luchtbogen. Het is mogelijk om als bezoeker de koepel te betreden. Binnenin de koepel is de akoestiek zo goed, dat u bij stilte zelfs fluisteringen kunt horen.

Dagexcursie Oxford
Op ca. 100 kilometer ten westen van Londen ligt de stad Oxford, wereldberoemd om haar universiteit. Maar deze prachtige stad heeft nog veel meer bieden. Wat dacht u van de Radcliff Camera, Bodleian Library of de Brug der Zuchten? En dit zijn slechts een paar van de beroemde bouwwerken die Oxford te bieden heeft. De prachtige landelijke omgeving is een inspiratiebron geweest voor vele schrijvers. Het vormt dan ook regelmatig het decor voor series als Inspector Morse en films als Harry Potter. Een stadsbezichtiging per fiets, een boottocht of misschien wel een duik in het nachtleven van deze studentenstad? Het is allemaal mogelijk.

Dagexcursie Cambridge
De universiteitsstad Cambridge ligt op ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Londen. Het dankt haar naam aan de ligging aan de rivier de Cam en is vanwege de University of Cambridge wereldberoemd.U kunt u dus ook voorstellen dat deze levendige stad veel studenten aantrekt. Breng een bezoek aan de geboorteplaats van Sir Winston Churchill of bekijk een typisch Engelse hondenrace.

 

Om naast de standaard bezienswaardigheden van Londen, een wat meer educatieve tint te geven aan uw schoolreis, zijn er tal van educatieve opdrachten mogelijk. Zo kunnen leerlingen aan de hand van een boodschappenlijstje producten inkopen op de markt en hiermee hun taalvaardigheid oefenen. Vervolgens kunnen de zelf gekochte etenswaren tijdens een picknick in het mooie Hyde Park worden opgegeten. Ook een interactieve speurtocht door de stad of een foto-opdracht behoren tot de mogelijkheden. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk op dit gebied. Onze reisspecialisten komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken en dit verder toe te lichten.

Musicals
Londen barst van de theaters en dagelijks worden hier de meest bekendste musicals en plays gespeeld. Bij een bezoek aan Londen mag een musicalvoorstelling dan ook eigenlijk niet ontbreken. Wat dacht u van de all time favorite The Lion King, klassieker The Phantom of the Opera of misschien wel de feelgood musical Mamma Mia! Onze reisspecialisten hebben de meest uiteenlopende shows en plays gezien en kunnen u perfect voorlichten welke musical het beste bij uw groep past.

Rondvaart over de Theems
De Theems is de rivier die dwars door Londen slingert. Omdat veel bekende monumenten en bezienswaardigheden langs de Theems liggen of zichtbaar zijn vanaf de rivier, is een ontspannende boottocht een hele mooie manier om de stad te zien. Naast stadsrondvaarten zijn er ook historische rondvaarten en avondrondvaarten mogelijk.

London Eye
Dit gigantische reuzenrad aan de Theems springt met haar 135 meter hoogte direct in het oog. London Eye is in 1999 gebouwd in opdracht van British Airways ter gelegenheid van de millenniumwisseling en wordt daarom ook wel het Millennium Wheel genoemd. Een ritje in het reuzenrad duurt ca. 30 minuten. Vanuit de gesloten capsules heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Bowlingavond
Bowlen is een leuke invulling voor het avondprogramma. Een gezellige bezigheid waarbij de leerlingen moeten samenwerken en toch strijdlustig kunnen zijn.

Madame Tussauds
Madame Tussauds is voor zowel jong als oud een leuk museum. In dit museum kunt u met meer dan 400 beroemdheden op de foto. Wat dacht u van een foto met The Beatles, James Bond of Jack Sparrow. Naast de poppen is er ook een tentoonstelling over de achtergrond van Madame Tussauds en krijg je inzicht in het maken van de poppen en de kosten die erbij komen kijken. De hoogtepunten van de tentoonstelling zijn de lugubere Chamber of Horrors en de modeltaxi die u door de 400-jaar geschiedenis van Londen voert.

Backstage Theatre Tour
Tijdens een backstage tour bij een van de grote theaters in Londen wordt het duidelijk hoe het er aan toegaat achter de schermen. De belichting, attributen die gebruikt worden tijdens de shows, kledingruimtes en nog veel meer laten zien wat er allemaal bij komt kijken. De backstage rondleidingen zijn mogelijk in het National Theatre, Royal Albert Hall, Royal Opera House en Theatre Royal Drurly Lane.

The making of Harry Potter
Loop op de originele set, bekijk de decors, ontdek de special effects die gebruikt zijn voor de films en ervaar hoe het er achter de schermen van de Harry Potterfilmseries aan toe ging. Tijdens een 3 uur durende rondleiding door de studio’s ziet u waar het ooit allemaal begon.

London Zoo
Deze dierentuin is erg populair vanwege het de grote variëteit aan bedreigde diersoorten. Maar liefst 150 bedreigde diersoorten zijn in deze dierentuin vertegenwoordigd. Daarnaast organiseert London Zoo ook diverse educatieve programma’s voor allerlei soorten opleidingsniveaus. Hierdoor is een bezoek aan de Zoo zeker de moeite waard.

Treasure Hunt
Een Treasure Hunt door London is een leuke en uitdagende manier om de stad beter te leren kennen. Door het oplossen van cryptische vragen wordt je door de stad geleid en kom je op verrassende plekken terecht die je normaal gesproken gemakkelijk over het hoofd zou zien. Het is activiteit waarbij samenwerken centraal staat.

London Dungeon
In anderhalf uur tijd wordt de groep meegenomen op een reis door de tijd. Acteurs verkleed als beruchte personages laten de groep de 1000 jaar duistere geschiedenis van Londen zien. De meest gruwelijke verhalen uit de Londense geschiedenis worden tot leven gebracht. Verbluffende special effects, authentieke sets, geestige komedie een bloedstollende rit en tal van enge verassingen liggen op de loer in de kerkers van Londen!

Jack The Ripper Tour
Het gruwelijke verhaal rondom Jack the Ripper blijft het grootste mysterie in de geschiedenis van Londen. Tijdens deze tour neemt een gids jullie ‘s avonds mee naar de steegjes en donkere straatjes waar deze ongrijpbare misdadiger eeuwen geleden dood en angst zaaide onder de Londense bevolking. Hoor de lugubere verhalen en waarom hij nooit gepakt is.

Ripley’s Believe it or Not
In het centrum van London, op Piccadilly Circus ligt het bijzondere museum Ripley’s Believe it or Not! Dit is het meest aparte museum van Londen. Hier vind je tal van rariteiten en verbijsterende ervaringen in elke hoek van het museum die je verbeelding te boven gaan. Ga naast de langste man ter wereld staan en zie hoe de Tower Bridge is nagebouwd met meer dan 250.000 luciferstokjes. Werkelijk waar: ongelofelijk!

Fietstocht door Londen
Een leuke manier om Londen te ontdekken is per fiets. Hierdoor bent u snel van de ene bezienswaardigheid bij de andere en kunt u toch om je heen kijken zodat je niets ontgaat. De gids zal onderweg zo nu en dan even stoppen om een korte toelichting te geven op de bezienswaardigheden waar langs gereden wordt. Uiteraard kunnen wij de fietsroute ook aanpassen op een bepaald thema. Maar pas op! Ze rijden er wel links!

Het Natural History Museum is gehuisvest in het indrukwekkende Waterhouse Building. Dit gebouw is een typisch voorbeeld van Romaanse architectuur. Bij de bouw werd gebruik gemaakt van de modernste Victoriaanse technieken waarbij eerst een ijzeren geraamte werd opgetrokken waarna dit vervolgens prachtig werd gedecoreerd met kalksteen. Het tweehonderd meter lange gebouw is volledig bekleed met terracotta-tegels. Het museum vertegenwoordigd de flora en fauna van onze planeet en dus alles wat leeft op onze aarde. Van dinosauriërs, walwissen en vlinders tot bomen, reptielen en vreemde insecten. Er is zoveel te zien dat je hier uren kunt ronddwalen.

EDF Energy London Eye
Vanuit elk perspectief is de London Eye een bijzonder nuttig en inspirerend educatief bouwwerk. Op zowel wiskundig vlak als op het gebied van design, architectuur en bouwkunde is deze attractie vooruitstrevend. De Londen Eye is onderdeel van de Green500 regeling, die als doel heeft de C02-uitstoot in grote steden te verminderen. De London Eye wordt aangedreven door EDF Energy.

National History Museum
Het Natural History Museum is gehuisvest in het indrukwekkende Waterhouse Building. Dit gebouw is een typisch voorbeeld van Romaanse architectuur. Bij de bouw werd gebruik gemaakt van de modernste Victoriaanse technieken waarbij eerst een ijzeren geraamte werd opgetrokken waarna dit vervolgens prachtig werd gedecoreerd met kalksteen. Het tweehonderd meter lange gebouw is volledig bekleed met terracotta-tegels. Het museum vertegenwoordigd de flora en fauna van onze planeet en dus alles wat leeft op onze aarde. Van dinosauriërs, walwissen en vlinders tot bomen, reptielen en vreemde insecten. Er is zoveel te zien dat je hier uren kunt ronddwalen.

British Museum

Dit museum bezit een schat aan overblijfselen uit de oudheid van diverse beschavingen en culturen. De kunstwerken varieren van oude reliëfs en beelden tot prachtige schilderijen en sieraden. Het Britisch Museum is met maar liefst 90 zalen, en bijna 7 miljoen voorwerpen het grootste museum van Groot-Brittanie.  Omdat het museum zo gigantisch groot is, is het verstandig om vooraf een selectie te maken van hetgeen u graag wilt zien. Wij helpen u graag om tot een passend bezoek te komen.

Dickens House Museum
Dit museum is een van de voormalige huizen van schrijver Charles Dickens. Hier schreef hij Oliver Twist, Nicholas Nickleby and The Pickwick Papers. Manuscripten, zeldzame uitgaven, persoonlijke voorwerpen, schilderijen evenals een bibliotheek behoren tot de hoogtepunten van dit museum.

Government & Democracy Walking Tour
Deze tour begint bij de bakermat van het Britse parlement: Chapter House of Westminster Abbey. Hier gaan we op zoek naar de oorsprong van de Britse democratie vanaf de Middeleeuwen tot het heden. Tijdens de tour komen we langs Het Royal Palace of Whitehall die zijn naam dankt aan straat waar tegenwoordig de regeringsgebouwen zijn gelegen. Ook Whitehall Banqueting House wordt uiteraard niet overgeslagen en we zien waar Charles I werd geexecuteerd. De route vervolgd zich naar Downing Street nummer 10 waar de premiers van Groot-Brittannië in de afgelopen 220 jaar hebben gewoond. De tour eindigd bij de Cabinet War Rooms. De bunkers waar Winston Churchill zijn kantoren had ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

HMS Belfast
Vlakbij de Tower Bridge ligt dit gigantische oorlogsschip dat tijdens Tweede Wereldoorlog werd gebruikt. HMS Belfast is een van de machtigste oorlogsschepen ooit gebouwd en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de invasie van Normandië in 1944.  Tegenwoordig is het toegankelijk voor toeristen. Met een bezoek aan dit schip wordt duidelijk hoe het leven aan boord eraan toe ging. Hoe men de nacht moest doorkomen in de hangmatten en waar men moest schuilen tijdens de vuurgevechten. Tijdens de Gun Turret Experience kunt u dit bijna feilloos herbeleven. De lezingen, filmvoorstellingen en workshops maken de bezichtinging van dit schip tot een interessante beleving.

Houses of Parliament
De Houses of Parliament is het oorspronkelijke Paleis of Westminster en ligt aan de rivier de Theems. Het is de zetel van het Briste parlement en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het beroemdste en meest opvallende deel van het gebouw is de St. Stephen’s Tower, beter bekend als de Big Ben.

Imperial War Museum
Het Imperial War Museum is erg leerzaam voor studenten. De nadruk ligt in dit museum op de effecten die de Eerste en Tweede Wereldoorlog hebben gehad op de soldaten en burgers. Op drie verdiepingen zijn diverse tentoonstellingen over o.a. voertuigen en wapens uit de oorlog en krijgt u als bezoeker een goed beeld van hoe families leefden ten tijde van de oorlog. Ontroerend zijn vooral de verhalen van deze mensen van wie het leven door oorlog getekend is. De meest interessante tentoonstelling is die over de Holocaust. Deze expositie wordt ondersteund met indrukkwekende filmpjes en beschrijft uitgebreid deze afschuwelijke vervolging van het Joodse volk.

Museum of London
Dit fascinerende museum vertelt op kleurrijke wijze de geschiedenis van Londen van de prehistorie to heden.

National Maritime Museum
Dit indrukwekkende museum in Greenwich, illustreert de geschiedenis van de Britse scheepvaart. Hoor en lees inspirerende verhalen van ontdekkingen en avonturen op zee. Het Maritime Museum is ingedeeld in verschillende thema’s en het is ook mogelijk om hier een rondleiding te krijgen.

St Paul’s Cathedral
Dit prestigeuze gebouw met haar grote koepel torent al bijna driehonderd jaar boven Londen uit. De St. Paul’s Catherdral is een van de grootste kathedralen van Europa en ligt midden in de binnenstad van Londen. De St. Paul’s Cathedral heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Op de plek waar de kathedraal nu staat hebben door de eeuwen heen in totaal vijf verschillende kerken gestaan. De kerk werd in 962 en in 1087 vernield door een brand, maar telkens opnieuw herbouwd. In 14de eeuw was de kerk uitgebouwd tot een van de indrukwekkendste en belangrijkste gotische kathedralen van Europa. Het imposante bouwwerk kenmerkt zich door een enorme koepel. Deze koepel is 111 meter hoog en weegt zo’n 66.000 ton en wordt ondersteund door acht grote luchtbogen. Het is mogelijk om als bezoeker de koepel te betreden. Binnenin de koepel is de akoestiek zo goed, dat u bij stilte zelfs fluisteringen kunt horen.

The Cutty Sark
De Cutty Sark is een zeilschip uit de 19de eeuw dat in de haven van Greenwich ligt. Deze zeilschepen stonden bekend om hun snelheid en werden daarom vaak gebruikt om bederfelijke etenswaren snel te kunnen verschepen. De Cutty Sark was indertijd de snelste klipper ter wereld en voer tussen China en Londen. Ze is een levende getuige van vervlogen glorierijke dagen en tegenwoordig een monument voor diegenen die hun leven hebben verloren in de koopvaardij.

The Supreme Court
Het Hooggerechtshof is de laatste beroepsinstantie in het Verenigd Koninkrijk voor civiele zaken en voor strafzaken uit Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen in dit gebouw. Er wordt een kijkje genomen in de rechtzalen en er wordt het een en ander vertelt over de geschiedenis van het gebouw. De rondleiding eindigt in de tentoonstellingsruimte waar op eigen gelegenheid nog tijd kan worden doorgebracht.

Tower of London
De Tower of London staat momenteel in de top 3 van meest populaire attracties in Londen. Dit kasteel aan de Theems is door de eeuwen heen gebruikt als paleis, gevangenis, executieplaats, arsenaal en bewaarplaats voor de kroonjuwelen. Binnen de kasteelmuren komt de geschiedenis van Londen tot leven. Zo zijn naast de kroonjuwelen in de Jewel Tower, de collecties wapens van Hendrik VIII te bewonderen in de White Tower en kunnen de andere torens worden bezocht. In de Tower of London zijn altijd raven te zien. De mythe vertelt dat de raven de White Tower bewaken en dat als ze de Tower zouden verlaten, het Koninkrijk zou vallen. Daarom wordt een vleugel van elke raaf ingeknipt om dit te voorkomen.

Westminster Abbey
Westminster Abbey is een 700 jaar oude gotische abdij waar sinds 1066 de Koninklijke kroningen, huwelijken en begrafenissen plaatsvinden. In deze abdij zijn inmiddels 16 huwelijken voltrokken waaronder die van Prins William en Kate Middleton in 2011. Net als Westminster Palace staat deze abdij op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit oorspronkelijk heeft daarnaast ook een drietal prachtige kloostertuinen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Windsor Castle
Windsor Castle is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld en is de verblijfplaats van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Het kasteel ligt, zoals de naam het al zegt, in het plaatsje Windsor ca. 50 kilometer ten westen van Londen. Het kasteel ziet eruit als een sprookjeskasteel: torens en kantelen rijzen de hoogte in en overal houden soldaten de wacht. Het kasteel toont 900 jaar geschiedenis met kunstwerken die de koningen en koninginnen sinds het begin van de monarchie weerspiegelen. Educatieve programma’s zijn mogelijk en kunnen worden aangepast aan de behoeften van de leerlingen.

Design Museum
Het Design Museum heeft als doel inzicht te geven in het belang van design en welke invloed dit heeft op ons dagelijkse leven. Architectuur, mode en vormgeving staan centraal in dit popluaire museum. De collectie van het Design Museum toont de geschiedenis van het modern design en hoe de huidige ontwerpen en technologieën invloed hebben op de toekomst.

Museum of Brands, Packaging and Advertising
Het Museum of Brands is een geweldige aanvulling op elke Kunst & Design reis naar Londen. In dit museum ziet u hoe bepaalde merken door de tijd heen geëvolueerd zijn tot bekende A-merken door hun creatieve manier van reclame. Meer dan 12.000 producten schieten aan u voorbij en doen u realiseren hoe mensen door de tijd heen zich lieten en nog steeds laten beïnvloeden door reclames.

Museum of Domestic Design & Architecture
Het Museum van Domestic Design & Architecture heeft een van ‘s werelds meest uitgebreide collecties negentiende en twintigste eeuwse decoratieve kunst voor binnenshuis. Het museum bestaat uit een verzameling behang, textiel, boeken, tijdschriften en design uit de jaren 1870 tot 1960.

National Gallery
De National Gallery heeft een van de grootste collecties schilderijen ter wereld. Het bestrijkt de periode van ongeveer 1260 tot 1900, met ruim 2200 werken uit de Europese kunst in een serie lichte en ruime zalen.

Royal Academy
 of Arts
Deze academie was de eerste kunstacademie van Groot-Brittannië en stamt uit 1768. Vandaag de dag wordt er een grote collectie beeldende kunst tentoongesteld uit de 18de eeuw tot nu. Daarnaast staat de academie open voor creativiteit door regelmatig tentoonstellingen te organiseren voor hedendaagse kunstenaars. Deze tijdelijke tentoonstellingen veranderen voortdurend en worden beschouwd als een van de hoogtepunten van alle galeries in Londen.

Saatchi Gallery
De kunst die tentoongesteld is in de Saatchi Gallery zijn werken van vernieuwende en controversiële jonge nationale- en internationale kunstenaars uit de jaren 1980 tot heden. Het museum bergt meer dan 2000 schilderijen en sculpturen. Werken van Tracey Emin, Damien Hirst Sarah Lucas, Marc Quinn, Jenny Savillle en Rachel Whiteread zijn hier vertegenwoordigd.

Somerset House
Dit prachtige 18de eeuwse gebouw is de thuisbasis van drie prachtige kunstcollecties  van de Courtauld Institute Gallery, Gilbert Collection en Hermitage Rooms.

Tate Britain
Tate Britain geeft een overzicht van vijf eeuwen Britse schilderkunst vanaf 1500 tot heden. Wie een bezoek brengt aan dit museum, kan genieten van meesterwerken van Hogarth, Reynolds, Costable, Turner en nog veel meer.

Tate Modern
In deze voormalige energiecentrale aan de Theems is over een oppervlake van meer dan 12.000 m3 moderne kunst uit binnen en buitenland tentoongesteld. Matisse, Picasso, Pollock, Rothko en Warthol, ze zijn allemaal vertegenwoordigd in dit spraakmakende museum. Het museum is geopend sinds 2000 en behoort tot de Tate Gallery groep, een netwerk van 4 musea die de kunst uit de collectie van het Verenigd Koninkrijk tentoonstellen. Tate Modern toont moderne kunst vanaf de 19de eeuw tot de uitdagende werken van jonge Engelse kunstenaars uit de laat 20ste en begin 21ste eeuw. Sinds de opening van het museum is iedereen vol lof!

Victoria and Albert Museum
Dit gigantische museum is het nationale kunstnijverheidsmuseum. Over een expositieruimte van meer dan 10 km worden prachtige voorwerpen uit de hele wereld tentoongesteld. Het museum bergt een grote collectie beelden, aardewerk, glas, meubels, juwelen en nog veel meer.

BBC Broadcasting House Tour
Zie en ervaar hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij ‘s werelds bekendste publieke omroep. Diverse facetten komen tijdens de rondleiding aan bod. De gids vertelt over de geschiedenis van het gebouw en de BBC, er wordt een bezoek gebracht aan de studio’s, meegekeken met het BBC News en zelfs deelgenomen in een hoorspel, compleet met muziek en geluidseffecten.

BFI Imax Theatre
Krijg de ultieme filmervaring in deze IMAX bioscoop. Met een scherm van 20 bij 26 meter in 3D voelt het alsof u zelf op de filmset bent.

British Board of Film Classification
Op de British Board of Film Classification vindt de laatste stap in het filmproces plaats. Hier worden de films beoordeeld. Met behulp van filmfragmenten zal de studenten duidelijk worden hoe enkele recente classificaties zijn gemaakt. Deze praktijkvoorbeelden zijn een geweldige aanvulling op de theorie die de studenten hebben gehad op school. De sessies zijn volledig interactief en kunnen worden afgestemd op uw wensen.

London Film Academy
De London Film Academie is de universiteit voor Film. Deze non-profit school wordt gerund door gepassioneerde en ervaren filmmakers. Gastdocenten, technici en kunstenaars uit het werkveld geven hier les. Op deze universiteit worden jonge filmmakers opgeleid tot succesvolle producers, regisseurs of editors en klaargestoomd voor de film- en televisie industrie. Er zijn diverse workshops mogelijk.

Movieum
Ontdek hoe films worden gemaakt en welke technieken hierbij komen kijken. Tijdens een rondleiding door het Film Museum ziet u een verzameling film- en tv materiaal waaronder die van Doctor Who, Star Wars en diverse Bondfilms. De collectie bestaat uit kostuums, rekwisieten en filmsets.

Theatre Backstage Tours
Tijdens een backstage tour bij een van de grote theaters in Londen wordt het duidelijk hoe het er aan toegaat achter de schermen. De belichting, attributen die gebruikt worden tijdens de shows, kledingruimtes en nog veel meer laten zien wat er allemaal bij komt kijken. De backstage rondleidingen zijn mogelijk in het National Theatre, Royal Albert Hall, Royal Opera House en Theatre Royal Drurly Lane.

Fashion and Textile museum
De Fashion and Textile Museum is een museum voor hedendaagse mode, textiel en sieraden. Het museum is opgericht door de Britse ontwerpster Zandra Rhodes. Er zijn permanente en wisselende tentoonstellingen en er is een academie die cursussen en workshops voor creatieve studenten en bedrijven aanbiedt.

Museum of London
Dit fascinerende museum vertelt op kleurrijke wijze de geschiedenis van Londen van de prehistorie to heden. De jurken collectie van het museum is internationaal erkend voor zijn kwaliteit en diversiteit.

Arsenal Emirates Stadium Tour
Sinds 2006 speelt Arsenal in dit nieuwe stadion. Tijdens een rondleiding komt u op plekken waar u normaal gesproken niet mag komen: de spelerstunnel, kleedkamers, skybox en persruimte. Het bijbehorende museum laat de geschiedenis van het stadion, de club en behaalde successen zien.

Olympic Sites Tour
In 2012 vonden de Olympische Spelen plaats in Londen. Om een goed beeld te krijgen van de omvang van dit project, adviseren wij een rondleiding door Oost-Londen en het Olympisch Park gecombineerd met een rondleiding in het Olympische Greenwich. De gids zal u uitleggen hoe dit gebied getransformeerd is wat het nu is en wat de toekomstplannen zijn.

Lord’s Cricket Ground Tour
Cricketfans zullen vollop genieten tijdens deze 1,5 uur durende rondleiding bij de thuisbasis van de Marylebone Cricket Club. U brengt een bezoek aan het paviljoen, de legendarische long Room, de kleedkamers, het MCC Museum met 400 jaar geschiedenis van de club en de cricketsport en de MCC Cricket School.

Twickenham Stadium Tour
Twickenham stadion is het stadion van het nationale rugbyteam van Engeland. Tijdens een rondleiding krijgt u een kijkje in de spelerstunnel en kleedkamers. Neem ook even de tijd in het museum.

Wembley Stadium Tour
Breng een bezoek aan een van Europa’s grootste voetbalstadions. Dit stadion dat vorig decennia werd verbouwd kan tegenwoordig een capaciteit aan van 90.000 bezoekers! Het is daardoor tevens het grootste stadion van Europa dat overdekt kan worden. Naast voetbalwedstrijden wordt het stadion ook gebruikt voor grote popconcerten. Queen, The Rolling Stones, ABBA, ze hebben er allemaal gestaan. Tijdens een rondleiding komen alle hoogtepunten uit de geschiedenis van dit stadion nog eens voorbij.

Wimbledon Lawn Tennis Museum
Het Wimbledon Lawn Tennis Museum laat zien hoe deze oorspronkelijke Middeleeuwse sport is uitgegroeid tot een professionele multi-miljoenen sport dat over de hele wereld wordt gespeeld. In het museum worden beroemde tennisspelers en hun hoogtepunten uitgelicht en mag u een kijkje nemen op het Centre Court.

Harrow Boy School
Harrow Boy School is een Engelse kostschool in het noordwesten van Londen. Op deze school, bestaande uit grote woonhuizen en diverse schoolgebouwen, wonen 814 jongens uit rijke gezinnen. De jongens zijn hier gekleed in authentieke Engelse schooluniformen. De ouders van de jongens op deze school betalen 28.000 pond per jaar om hun kind hier te laten onderwijzen. Een bezoek aan deze school is een bijzondere ervaring

Vinopolis, City of Wine
Deze excursie staat geheel in het teken van wijn. In dit chique wijnhuis vlakbij Borough Market, binnen de prachtige Victoriaanse spoorweg bogen van de London Bridge, komen bezoekers van heinde en ver om de meer dan 100 wijnen uit de regio te proeven of te kopen. Een bezoek aan Vinopolis is een ware smaakbeleving. In deze unieke locatie kan ook een hapje gegeten en gedronken worden.

 • Wat doet reiskundig.nl?

  Lees verder

  Wij organiseren schoolreizen, studiereizen, werkweken en outdoorreizen naar meer dan 50 bestemmingen. Altijd geheel op basis van uw wensen; vervoer, verblijf, actieve en educatieve activiteiten. Kosteloze offertes, tijdbesparend en prijsbewust.

 • Ondersteuning voor docenten

  Lees verder

  reiskundig.nl ondersteunt, ontzorgt en maakt het organiseren zo eenvoudig mogelijk. Wij komen persoonlijk bij u langs om de wensen te bespreken, werken snel en nauwkeurig en staan altijd voor u klaar. Daarnaast hebben wij handige informatie samengesteld die u helpt voor en tijdens de reis.

 • Daarom reiskundig.nl

  Lees verder
  • Expertise
  • Eerlijke transparante prijzen
  • Uitstekende persoonlijke service
  • Zeker en veilig
  • Gemak en comfort
  • Maatschappelijk betrokken