10. Hebben mijn leerlingen/studenten een paspoort of identiteitskaart nodig?

De informatie over benodigde reisdocumenten is aan veranderingen onderhevig en wij adviseren deelnemers de informatie voor vertrek te controleren op wijzigingen. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden op www.cibt.nl. reiskundig.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor informatie die op deze website wordt gepubliceerd.

Een Nederlandse identiteitskaart volstaat in de volgende landen als geldig legitimatiebewijs: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland

Voor overige landen dient iedere deelnemer in het bezit te zijn van een paspoort. In sommige gevallen, kunnen daar nog aanvullende voorwaarden met betrekking tot een visa bij horen. Houdt er rekening mee dat het paspoort in bepaalde landen bij terugkomst nog minimaal 3 tot 6 maanden geldig moet zijn.

Een verlopen legitimatiebewijs (identiteitskaart of paspoort) zal in geen geval als geldig bewijs worden geaccepteerd. Een rijbewijs is in het buitenland geen geldig legitimatiebewijs. Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste reisdocumenten.

Voor vragen over reisdocumenten, raden wij u aan contact op te nemen met uw gemeente (afdeling Burgerzaken).