Voor docenten / Handige documenten

Handige documenten

Hier hebben wij voor u een aantal handige documenten, tips en links beschikbaar gesteld. Deze kunt u gebruiken bij het plannen en voorbereiden van uw reis. Aan de inhoud van deze documenten kunnen geen rechten worden ontleend.

Namenlijst & Reisgegevens

In dit document kunt u alle benodigde reisgegevens van de deelnemers invullen. Deze lijst dient u na boeking volledig ingevuld aan te leveren en u heeft daarnaast zelf een overzichtelijk document met alle gegevens.

Download: Lijst deelnemersgegevens (excel)

Contactformulier noodgevallen

Naast de deelnemersgegevens die u aan ons aanlevert, ontvangen wij graag onderstaand formulier met contactgegevens van de school.

Download: Contactformulier noodgevallen (PDF)

Taxformulier Berlijn

Door onderstaand pdf formulier in te vullen en te voorzien van een handtekening en stempel van de school, hoeven schoolgroepen geen toeristenbelasting te betalen.

Download: Taxformulier Berlijn (PDF)

Aanvraagformulier Parc Guell

Door onderstaand pdf formulier in te vullen en te voorzien van een handtekening en stempel van de school, kunt u een kosteloos bezoek aanvragen voor Parc Guell

Download: Application form Parc Guell (PDF)

Aanvraagformulier Le Louvre

Door onderstaand pdf formulier in te vullen kunt u een kosteloos bezoek aanvragen voor Le Louvre

Download: Reservation Form Le Louvre (PDF)

Toestemmingsformulier reizen met minderjarigen naar buitenland

Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen.

De handtekening op het toestemmingsformulier hoeft niet gelegaliseerd te worden. Een kopie van het paspoort/identiteitsbewijs van de toestemminggevende persoon ter verificatie van de handtekening is voldoende.

Download: Toestemmingsformulier reizen met minderjarigen naar buitenland (PDF)

Vervoer per touringcar – Rijtijdenwet

Touringcarbedrijven moeten zich houden aan de Europese rijtijdenwet. Deze regelgeving kan van belang zijn in het geval de touringcar ook lokaal wordt ingezet. Wij adviseren u over deze voorwaarden, maar u kunt in onderstaand document altijd de uitgangspunten nalezen.

Download: Rijtijdenwet Touringcars (PDF)

Tips

Om u in een later stadium veel tijd te besparen, adviseren wij om direct bij inschrijving van de reis een aantal gegevens van de deelnemers te verzamelen:

  • Een kopie van het legitimatiebewijs; controleer hierbij de vervaldatum van het document.
  • De verzekeringsgegevens van zowel zorgverzekeraar als eventuele reisverzekering.
  • Een noodnummer van de thuisblijvers

Wij raden u aan, alle begeleiders van bovenstaande gegevens te voorzien van een digitale en geprinte versie. Ga hier zorgvuldig mee om! Zorg er tevens voor dat alle begeleiders in het bezit zijn van de noodnummers.

Handige links

De volgende links kunnen van pas komen bij de voorbereiding van uw reis.

Garanties en Calamiteiten

Luchthaven informatie

Nederland

België

Duitsland

Paspoort en Visa (Grensdocumenten)

Reisadviezen en reistips

Vaccinaties

  • Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering – www.lcr.nl