Voor docenten / Keuzemogelijkheden

Keuzemogelijkheden

Er zijn diverse keuzes die gemaakt moeten worden bij het samenstellen van een reis. Denk hierbij aan de bestemming, het vervoersmiddel, de reisperiode, het soort accommodatie, de specifieke kamerwensen en de programma-componenten.

Om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden hebben wij al deze aspecten eenvoudig op een rij gezet met daarbij de afwegingen die u kunt maken. Zo kunt u zich een goed beeld vormen van de opties.

Het is goed om te weten dat reiskundig.nl u kan voorzien van alle reiscomponenten. Dat zorgt voor gemak en zo is alles in één keer geregeld!

Bestemmingskeuze

De keuze voor een specifieke bestemming is meestal de basis voor het samenstellen van de reis. Alle bestemmingen die u kunt bedenken horen daarbij tot de mogelijkheid. Ook kan een bepaald onderwerp/thema de basis vormen, dan wordt daarbij een aansluitende bestemming gezocht. Op de website treft u een aantal bestemmingen aan, die tot in detail uitgewerkt zijn. Hier kunt u inspiratie op doen. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag de opties, want de mogelijkheden zijn eindeloos!

Vervoersmiddel

De vervoersmogelijkheden zijn bestemmingsafhankelijk. Op basis van het budget, het gewenste comfort en de flexibiliteit, kan er een afweging gemaakt worden voor een bepaald vervoersmiddel.

Boot
Voor bestemmingen in Groot-Brittannië kan het reizen per boot een interessante optie zijn; het biedt comfort in de vorm van veel bewegingsvrijheid en kan budgettechnisch interessant zijn.

Trein

Vervoer per trein biedt comfort, flexibiliteit met baggage en relatief korte reistijden. Daarnaast kan het kostentechnisch interessant zijn, vooral bij kleinere groepen. Een bijkomend voordeel is dat u vanaf elk station in Nederland kunt vertrekken.

Touringcar

Per touringcar kunt u van deur tot deur reizen en u kunt zelf de vertrektijden bepalen. Veel bestemmingen zijn per touringcar bereikbaar en daarbij is het vaak zeer kostenefficiënt (voor groepen >30 personen). De bus staat op de bestemming tot uw beschikking en zo bent u flexibel. Er zijn diverse mogelijkheden qua comfort, die variëren op basis van de afstand en verstelbaarheid van de stoelen. Het gekozen comfort niveau, het aantal dagen en aantal kilometers beïnvloeden de prijs. Er moet wel rekening gehouden worden met de rijtijdenwet waar een chauffeur zich aan moet houden.

Vliegtuig
Het vervoer per vliegtuig is een snelle en comfortabele manier van reizen. Sommige bestemmingen zijn alleen per vliegtuig bereikbaar. Het is een zeer goede optie als het reiscomfort en/of de beschikbare tijd (reisduur) een belangrijke rol spelen. In het geval van een kleinere groep kan het zelfs voordeliger zijn om te vliegen dan te reizen per eigen touringcar.

De individuele vliegtarieven die u op het internet vindt vormen geen indicatie voor het groepstarief. Een vliegmaatschappij hanteert namelijk andere tarieven voor een groep (meer dan 9 personen) dan voor individuele reizigers. Het groepstarief is vrijwel altijd hoger dan het individuele tarief. Dit heeft te maken met de verschillende boekingsklasses die beschikbaar zijn. Dit houdt in dat vliegmaatschappijen geen korting hanteren omdat u meer stoelen afneemt.

Accommodatie

Er zijn diverse accommodatiemogelijkheden beschikbaar. Denk hierbij aan verblijf in een hostel, hotel of bij een gastgezin. Binnen deze categorieën zijn er uiteenlopende mogelijkheden die verschillen op basis van locatie, het geboden comfort en de aanwezige faciliteiten.

Hostel
Een hostel is een vaak gekozen accommodatievorm voor schoolgroepen. Het is een goedkopere vorm van verblijf. Vaak worden de kamers door meerdere personen gedeeld en zijn deze voorzien van stapelbedden.

Het aantal personen op één kamer en de beschikbaarheid van eigen sanitaire voorzieningen op de kamer of gedeelde sanitaire voorzieningen, zijn van invloed op de prijs. Bedlinnen is niet altijd standaard inbegrepen.

In veel gevallen is er ook een ontbijtgelegenheid; meestal zit er een eenvoudig ontbijt inbegrepen of is er de mogelijkheid van ontbijt tegen betaling. Sommige hostels kunnen ook voorzien in lunchpakketten en/of avondeten.

Hotel
Een hotel is gericht op comfort en heeft meestal de meest complete voorzieningen. Je kunt hierbij denken aan sanitaire voorzieningen op de kamer. Er is overigens een grote diversiteit aan soorten hotels, variërend van eenvoudige basishotels tot aan 5-sterren hotels met alles erop en eraan. Alles behoort tot de mogelijkheden, alleen zijn wij georiënteerd op basishotels gezien het feit dat het budget vrijwel altijd een belangrijke rol speelt bij studie-/schoolreizen. Een hotel is vaak op 2 personen per kamer gericht, al zijn er soms mogelijkheden voor 3 á 4 personen per kamer.

Gastgezin

Op sommige bestemmingen is het mogelijk om bij een lokaal gezin te verblijven. Op deze manier komen leerlingen in aanraking met de lokale cultuur, gewoontes, gebruiken en kunnen zij de desbetreffende taal in de praktijk oefenen/toepassen.

Programma Middelbare Scholen & MBO-HBO-WO

Het programma is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de reis. Het is belangrijk dat het wordt afgestemd op de leeftijd, interesses en het niveau van de leerlingen/studenten. Wij kunnen u hierin uitgebreid adviseren en alle gewenste activiteiten, bedrijfsbezoeken, excursies, musea en tickets regelen.

Voor het regelen van programma-onderdelen brengen wij geen boekingskosten in rekening. Het vooraf vastleggen van programma-onderdelen voorkomt in veel gevallen wachtrijen en eventuele teleurstellingen dat een bepaalde activiteit niet meer beschikbaar is op locatie. Tevens heeft het als voordeel dat dit op een factuur meegenomen kan worden en u dit niet achteraf hoeft te declareren of ter plaatse contant hoeft te betalen.  Indien gewenst kunt u het programma ook zelf regelen.

Vervoer op bestemming

Op bestemming kunt u zich verplaatsen met een touringcar, het openbaar vervoer, een hop on/hop off bus of fiets. Maar de beste manier om een stad te verkennen is nog altijd te voet!

Reisperiode

De periode waarin gereisd wordt kan sterk van invloed zijn op de  beschikbaarheid van de reiscomponenten. De maanden september, oktober, maart, april en mei zijn  populaire periodes bij onderwijsinstellingen. Het tijdig vastleggen van een reis is dan een vereiste. Indien u flexibel bent met de reisdata kan dit een aanzienlijk prijsvoordeel met zich mee brengen. Reizen in de periode november-februari kan budgettechnisch zeer interessant zijn.

Restaurant / eten & drinken

Eten en drinken is altijd een belangrijk onderdeel van een reis. Het is aan te raden om de dag te beginnen met een goed ontbijt, voor het gemak in het hostel, hotel of bij het gastgezin. Voor de middag kunt u denken aan lunchpakketten. Deze kunnen zelf klaargemaakt worden of voor de hele groep worden besteld. Als u gezamelijk wilt dineren raden wij aan tijdig een restaurant te reserveren zodat u zeker bent van beschikbaarheid. Als u wilt, kan reiskundig.nl dit voor u regelen.

Kamerwensen

Indien er specifieke kamerwensen zijn is het belangrijk dit aan ons te melden. In onze inventarisatie bespreken we altijd of er specifieke wensen zijn voor docenten. Denk hierbij aan 1- of 2-persoonskamers met aparte bedden. Dit nemen wij dan vervolgens in de offerte op.

Speciale behoeften

Indien er speciale behoeften zijn, zoals rolstoel toegankelijke kamers, is het belangrijk dit tijdig aan ons door te geven. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat dit soort zaken voor u worden geregeld.

Budget

In vrijwel alle gevallen is het budget leidend voor de keuzes die gemaakt worden. In dat geval is het goed om te weten welke aspecten van invloed zijn op de prijs. Het vervoersmiddel en het accommodatietype, de reisperiode, de kamerwensen en de locatie zijn vaak de bepalende factoren.

Wij staan voor eerlijke transparante prijzen en snappen uw belang en de verantwoording die u heeft naar derden. De reis moet betaalbaar zijn en blijven voor ouders, leerlingen en studenten!