Frankrijk / Parijs

De wereldstad die als bijnaam ‘de Lichtstad’ heeft, spreekt zeer tot de verbeelding. Als men bedenkt dat deze stad, die gevestigd werd als Romeinse kolonie op een eiland in de Seine, nu een oppervlakte beslaat van 10.500 ha, dan krijgt men een idee van de groei van deze wereldstad.

Parijs biedt de bezoeker tal van attracties op ieder gebied. De architectuur van veel gebouwen staat in het middelpunt van de belangstelling. De Eiffeltoren en de Arc de Triomph zijn enkele voorbeelden hiervan. Daarnaast is Parijs een museumstad bij uitstek. De ontelbare musea tonen gezamenlijk een bijna volledig overzicht van alle kunst en cultuur die er op de wereld te vinden is. Talloze theaters en concertzalen bieden de liefhebbers alles op het gebied van drama, cabaret en muziek.

La Tour Eiffel
Als u aan Parijs denkt, ziet u de Eiffeltoren voor u. Deze gigantische stalen constructie met een hoogte van maar liefst 324 meter torent hoog boven de stad uit en behoort tot één van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs. Het is met 6 miljoen bezoekers per jaar zelfs één van de meest bezochte attractie ter wereld. De Eiffeltoren is vernoemd naar de ontwerper Gustave Eiffel en werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889. Het is mogelijk om met een lift of trap naar de top te gaan. Van daaruit heeft u een geweldig uitzicht over de stad.

Sacré-Coeur
Deze felwitte basiliek ligt op de heuvel Montmartre en is gebouwd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Frans-Duitse oorlog in 1870. Voor de bouw van de basiliek is gebruik gemaakt van travertijn. Doordat dit materiaal in combinatie met regenwater kalk afscheidt, behoudt het zijn mooie witte kleur. De Sacré-Coeur kenmerkt zich door de grote koepel met daarin de grootste kerkklok van Frankrijk. Vanaf het plein voor de kathedraal heeft u een prachtig uitzicht over Parijs. Binnenin de kerk, waarin nog steeds kerkdiensten worden gehouden, zijn prachtige beelden en schilderijen te bewonderen.

Notre-Dame
De Notre-Dame is een eeuwenoude kathedraal in het centrum van Parijs. In deze gotische kerk worden 3 relikwieën van Christus bewaard. Het is een bijzonder indrukwekkend bouwwerk met twee identieke torens en een opvallend roosvormige raam met een diameter van maar liefst 13 meter. De kerk heeft bovendien grote bekendheid gekregen door het boek ‘’De Klokkenluider van de Notre-Dame’’.

Louvre
Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld. Na het gezien te hebben zal u begrijpen waarom. Niet alleen de collectie van het museum, waaronder pronkstukken als de Mona Lisa en de Venus van Milo, is de moeite waard, maar ook aan de buitenkant is dit voormalige paleis een plaatje. De hoofdingang van het museum is een 22 meter hoge piramide bestaande uit ruitvormige en driehoekige glazen segmenten. Ondanks het sterke contrast met de klassieke gevels van het Louvre is het tegenwoordig een niet meer weg te denken architectonische blikvanger.

Arc de Triomphe en Champs-Élysées
Deze indrukwekkende promenade met winkels, theaters, prachtige gebouwen en cafés loopt vanaf Place de La Concorde tot aan Place Charles de Gaulle. Op dit ronde verkeersplein staat een van de beroemdste triomfbogen ter wereld: de Arc de Triomphe. Deze boog werd gebouwd in opdracht van Napoleon ter ere van zijn behaalde overwinningen. Vanaf de Arc de Triomphe heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Centre Pompidou
Dit museum bevat één van de belangrijkste verzamelingen van moderne kunst ter wereld en is gebouwd in opdracht van de toenmalige Franse president George Pompidou. Bij de bouw van het museum wilden de architecten ruimte winnen door liften, waterleidingen, gangen en airconditioning aan de buitenkant van het gebouw te plaatsten, elk in een eigen kleur. Dit ontwerp riep veel weerstand op, omdat het te zeer zou afsteken bij de historische architectuur  in de omgeving, maar Pompidou zette de bouw toch door. Hij wilde hiermee een centrum bouwen waar alle vormen van modern kunst en culturele uitingen een plek zouden krijgen. Het plein vlakbij het museum is een voorbeeld van dergelijke modern kunst: de fontein is versierd met kleurrijke beelden.

Versailles
Versailles is de naam van het historische plaatsje dat op ongeveer 20 kilometer vanaf Parijs ligt. Jaarlijks maken duizenden bezoekers van de stad een uitstapje naar dit dorp. Met name Château de Versailles is de toeristische trekpleister. Dit voormalige paleis van de Zonnekoning en de tuinen stralen weelde en welvaart uit en zijn absoluut een bezoek waard. In dit paleis hebben veel historische gebeurtenissen plaatsgevonden waaronder de ondertekening van het Verdrag van Versailles, waarmee in 1919 het einde van de Eerste Wereldoorlog werd bekrachtigd.

Parijs is opgedeeld in 20 wijken, arrondissementen genoemd. Deze arrondissementen hebben allemaal een eigen karakter. De arrondissementen zijn simpelweg genoemd met een nummer van 1 tot en met 20. Het 1e arrondissement is het centrum van de stad en van daaruit ontrolt de nummering zich in de vorm van een slakkenhuis met de klok mee naar buiten. Om de meest boeiende plekken van Parijs in kaart te brengen, hebben wij de stad onderverdeeld in een aantal regio’s.

Le Marais
De wijk Le Marais staat bekend als een van de leukste en meest authentieke wijken van Parijs. De wijk ligt aan de linkeroever van de Seine in zowel het 3de als 4de arrondissement en is dus zeer centraal gelegen. Vroeger was Le Marais een Joodse wijk maar tegenwoordig is het ook een populair uitgaansdistrict voor homo’s. De charme van deze wijk komt tot uiting in de vele kronkelige straatjes, verborgen hofjes, aparte winkeltjes, hippe restaurants. Deze wijk is door de eeuwen heen altijd goed onderhouden en dat ziet u nog steeds. Bekende bezienswaardigheden in Le Marais zijn Centre Pompidou, Musée Picasso en Place de Vosges.

Quartier Latin
Het Quartier Latin is de oudste wijk van Parijs en ligt in het 4de en 5de arrondissement waar veel studenten en kunstenaars te vinden zijn. Dit heeft ermee te maken dat in deze wijk de oudste universiteit van Parijs staat: l’Universtité Paris-Sorbonne. Deze universiteit trekt jaarlijks veel nieuwe studenten aan. Omdat Latijn de taal van de wetenschap was, werd de wijk hiernaar vernoemd. Deze historische wijk kenmerkt zich door haar gezellige kroegen, restaurants, boekwinkels en de aanwezigheid van vele studenten en kunstenaars. Jardin du Luxembourg en het Panthéon zijn enkele voorbeelden van bezienswaardigheden uit deze wijk.

Montmartre
Deze wijk ligt op een heuvel in het noorden van Parijs in het 18de arrondissement. Montmartre is eigenlijk een klein dorpje dat in de 19de eeuw ‘le centre du monde’ was voor schrijvers, dichters, componisten, schilders en andere artistiekelingen. In die tijd had Montmartre een uitbundig uitgaansleven vol bordelen, excentrieke voorstellingen en theatercafés als Moulin Rouge. Tegenwoordig zijn de meeste kunstenaars weggetrokken en is het nachtleven niet meer wat het is geweest. Toch heeft de wijk haar dorpse karakter weten te behouden. Kleine pleintjes, smalle straatjes en witte huisjes met steile trappen bepalen het straatbeeld. Op het Place du Tertre is de authentieke sfeer van deze wijk nog volop te proeven. Op dit plein proberen kunstenaars en straatmuzikanten geld te verdienen aan de vele toeristen die de wijk bezoeken. Die wandelen graag door deze wijk die als stadspark dient naar de top van de heuvel, om een bezoek te brengen aan de basiliek Sacré-Coeur en te genieten van het prachtige uitzicht op de skyline van de stad.

Saint-Germain-des-Prés
Aan de rivier de Seine, in het 6de en 7de arrondissement, ligt deze wijk die een mix is van verschillende bevolkingsgroepen en -klassen. Deze verscheidenheid ziet u ook terug in het straatbeeld, wat de wijk levendig maakt en leuk om erdoorheen te lopen. Na de Tweede wereldoorlog werd Saint-Germain-des-Prés het intellectuele en artistieke hart van Parijs en trok deze wijk veel filosofen, schrijvers, schilders en politici aan. De schilderachtige boulevard deelt de wijk in tweeën. In het noordelijk deel vindt u met name veel galeries, traditionele cafés, antiekzaken en de Franse Kunstacademie. Het zuidelijke deel van de wijk daarentegen barst van de trendy bars, luxe winkelstraten en grote warenhuizen. Breng eens een bezoek aan legendarische cafés als Café de Flore, Brasserie Lipp en Les Deux Magots.

Canal Saint-Martin
Heeft u even geen behoefte aan drukke winkelstraten, breng dan een bezoek aan Canal Saint-Martin. In deze hippe buurt kunt u volop genieten van rust, schilderachtige settings en kleine boetiekjes en cafés. Het is een plek om te zien en gezien te worden. Tijdens de Parijse Fashion Week is Canal Saint-Martin het décor voor modellen die zich hier laten fotograferen. Deze wijk is te vinden in het 10e arrondissement van Parijs.

Quartier du Gros-Caillou
Deze wijk in het 7de arrondissement is waarschijnlijk de meest bezochte wijk van Parijs. In het hart van de stad vindt u hier attracties als de Eiffeltoren, Musée d’Orsay en het oudste warenhuis Le Bon Marché.

Champs-Élysées en omgeving
De Champs-Élysées is een lange, brede en imposante promenade in het stadscentrum van Parijs. Het is een (dure) winkel- en flaneerstraat, die ook vaak het toneel vormt voor feesten en herdenkingen. Op 14 juli, de nationale feestdag, worden er militaire parades gehouden en Parijzenaars vieren er massaal Oudjaarsavond. De Champs-Élysées en de omliggende omgeving staan niet bepaald bekend om knusse gezelligheid, maar stralen vooral pracht, weelde en rijkdom uit. Grote warenhuizen, luxe hotels en de meest exclusieve winkels zijn hier uit de grond gestampt. Daarnaast maken de bekende bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, het Louvre, de Jardin des Tuileries en La Grande Arche de la Défence deze buurt tot een toeristische trekpleister in het 8ste arrondissement.

Brasserie Flo
Deze gezellige brasserie is gevestigd in een historisch 19de eeuws pand op een centrale locatie in Parijs vlakbij Gare de l’Est. De warme uitstraling en informele sfeer maken deze brasserie tot een geweldige locatie om met uw schoolgroep te eten. Het prachtige belle epoque interieur en obers met witte schorten die heerlijke Franse gerechten voorschotelen, doen u geloven dat u zich in het hart van de Elzas bevindt. Kortom, een echte aanrader.

Café Charlot
Café Charlot ligt in de historische en schilderachtige wijk Marais tegenover de 16de eeuwse Marche des Enfants Rouges. Deze bistro is een goed adres als u met uw schoolgroep wilt eten. De charme van het café en de warme ambiance bieden de perfecte combinatie voor een gezellige avond.

Terminus Nord
Bij een bezoek aan deze brasserie waant u zich in de jaren 30. Terminus Nord is een typische Parijse brasserie met zwarte gecapitonneerde leren banken tegen de muur,  veel glimmend  brons en glanzende spiegels. Zoals in bijna elke brasserie in Parijs worden hier oesters, schaaldieren en zuurkool geserveerd, maar u kunt er natuurlijk ook meer doorsnee gerechten krijgen. Met haar locatie tegenover Gare du Nord en ruimte voor grote groepen is deze brasserie een zeer geschikte plek om te dineren.

April – Marathon de Paris
De marathon van Parijs is een hardloopevenement dat jaarlijks in Parijs wordt gehouden. De Marathon start bij de Champs-Élysées en doorkruist de hele binnenstad tot aan l’Avenue Foch. Jaarlijks komen hier veel toeschouwers op af.

Mei – Nuit des Musées
Tijdens de Museumnacht in Parijs openen musea van 06:00 tot middernacht hun deuren voor het publiek. Ontdek ‘s nachts het Musée d’Art Moderne, Musée Bourdelle, Maison de Victor Hugo, het met glas overdekte Petit Palais en talloze andere culturele attracties.

Juni – Fête de la Musique
Dit jaarlijks terugkerend muziekfestival staat in het teken van alles wat met muziek te maken heeft. Muzikanten komen van heinde en verre om op te treden op een van de vele podia die door de hele stad te vinden zijn. Het is een gezellig festival waarbij de bezoeker onder het genot van een drankje kan genieten van allerlei muziekstijlen. Dit festival vind altijd plaats op de langste dag van het jaar, waarop de kans op goed weer groot is.

Juni – Marché des Fiertés
Dit is verreweg het meest uitbundig festival van Parijs. Een feestelijke stoet met schaars geklede homo’s, lesbiennes, biseksuelen en travestieten trekt vanaf de Tour Montparnasse naar Place de la Bastille, begeleid door muziek, toeters en bellen. Marché des Fiertés is een feestelijke manier om te strijden tegen discriminatie van homoseksuelen en te vechten voor gelijke rechten. De Marché des Fiertés trekt elk jaar veel bekijks.

Juli – Quatorze Juillet
Tijdens deze nationale feestdag herdenken de Fransen de bestorming van de Bastille Saint-Antoine op 14 juli 1789, die wordt gezien als het begin van de Franse revolutie. Heel Frankrijk staat op zijn kop en er zijn overal feesten, evenementen, optredens, parades en vuurwerkshows. In Parijs begint de dag met een militaire parade op de Champs-Élysées, zijn er gedurende de dag diverse optredens op de Place de la Bastille en wordt de dag afgesloten met een prachtige vuurwerkshow op Place du Trocadéro.

Juli Tour de France
De grootste en beroemdste wielerwedstrijd ter wereld, de Tour de France, beleeft traditioneel zijn laatste sprint en finish in hartje Parijs, op de Champs-Élysées. De laatste etappe van de Tour voert vanuit Versailles eerst naar de Champs-Élysées, vervolgens via Place de la Concorde en langs de tuinen van het Louvre naar de kermis aan de Rue de Rivoli en tenslotte in massasprint weer terug de Champs-Élysées op. Spektakel!

Oktober Nuit Blanche
Nuit Blanche is te vergelijken met Nuit des Musées in de maand mei. Tijdens Nuit Blanche openen talloze musea, galeries, bioscopen, monumenten en zelfs parken ‘s nachts gratis hun deuren voor het publiek.

Uitgaan in Parijs
Zoals de meeste hoofdsteden in Europa heeft ook Parijs een bruisend nachtleven. Hippe clubs, trendy loungebars, gezellige cafés, wat is er niet! Vooral in de wijk Le Marais en rondom Place de la Bastille is het te doen. Hier vindt u tal van bars en discotheken waar u tot diep in de nacht kan doorfeesten. Met name de jeugd en studenten zijn in dit uitgaansdistrict te vinden.

De vele designer-shops, boetiekjes en grote warenhuizen maken Parijs tot de mode-hoofdstad van de wereld. Parijs is de bakermat van modemerken als Christian Dior, Coco Chanel en Louis Vuitton. Winkels van deze wereldberoemde designers zijn dan ook veelvuldig aanwezig in de chique winkelstraten. Voor meer betaalbare trendy kleding en accessoires zijn er ook tal van leuke winkels en boetiekjes waar u gegarandeerd zult slagen.  Hieronder geven wij een overzicht van de bekende gebieden die bij het winkelen zeker niet overgeslagen mogen worden.

Le Triangle D’or
De beroemde gouden driehoek strekt zich uit van de Rue des Champs-Élysées tot Rue Montaigne en Rue St. George V en heeft alles wat een glamoureuze luxe winkelbuurt nodig heeft. De nabijgelegen Rue du Faubourg-Saint Honoré herbergt de crème de la crème. De winkels in deze straat stralen luxe uit. Naast de merken van bekende designers, zijn er ook genoeg kledingwinkels met meer betaalbare prijzen.

Rive Gauche
De Rive Gauche beslaat de linkeroever van de rivier de Seine. In dit gebied barst het van de galeries, antiekwinkels, boekhandels en chique woonwinkels. Voor het shoppen van kleding moet u in de buurt van Saint-Germain-des-Prés zijn. Saint-Germain-des-Prés is vol met trendy boetiekjes en designer-winkels van grote ontwerpers. Voor wat goedkoper winkelen is Rue du Cherche-Midi een aanrader. Daarnaast is het warenhuis Le Bon Marché in dit gebied te vinden. Le Bon Marché is het oudste warenhuis van Parijs en kunt u vergelijken met Harrods in Londen. In dit warenhuis kijk je werkelijk je ogen uit!

Montmartre
Aan de voet van Montmartre en rondom de Sacré-Coeur hebben een groot aantal modezaken hun vestigingen zitten. Dit gebied met kleine, slingerende straatjes is erg leuk om doorheen te lopen. Neem eens een kijkje in een van de vele boetiekjes, markten en kunstgaleries waar u de nieuwste outfits en accessoires aantreft.

Le Marais
De wijk Marais is trendsetter op het gebied van mode. In deze hippe wijk kunt  u uren doorbrengen. Van grote ketens in de hoofdstraat Rue de Rivoli tot kleine trendy boetiekjes in Rue Charlot en Rue des Rosiers. Deze wijk heeft het allemaal!

Le Boulevard Haussmann
Boulevard Haussmann is een van de grootste boulevards in Parijs en staat bekend om warenhuizen als Galeries Lafayette en Le Printemps. In deze gigantische winkels is van alles te koop, van meubels en huishoudelijke artikelen tot kleding, lingerie, sieraden en parfum. De cosmetica-afdeling van Lafayetta is een van de grootste ter wereld. Vanaf het terras op de negende verdieping heeft u bovendien een prachtig uitzicht over Parijs.

Marché aux puces de Saint-Ouen
Deze vlooienmarkt tegenover het metrostation Porte Clignancourt, trekt wekelijks meer dan 70.000 bezoekers. Het is zeker aan te raden om een dagdeel te struinen langs de 2000 kraampjes die deze markt rijk is. Met name antiek, boeken en meubels worden hier verkocht.

Pajol Hostel
Op loopafstand van Gare du Nord, een paar metrostations van Montmartre en het Canal Saint-Martin, is dit hostel een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Parijs. Hostel Pajol is gevestigd in een voormalig pakhuis van de spoorwegmaatschappij en is volledig gerenoveerd tot een eco-vriendelijk hostel: zonnepanelen op het dak, een houten gevel en groene binnenplaats met vijver en diverse planten. Kortom, een modelvoorbeeld van duurzame woningbouw. Met zijn 330 bedden kan dit hostel grote groepen herbergen. Op steenworp afstand van het hostel liggen bekende bezienswaardigheden als het Louvre, de Eiffeltoren, de Bastille en nog veel meer.

St. Christopher’s Inn Canal
St. Christopher’s Inn is een van de modernste hostels van Parijs en is zeer populair bij schoolgroepen vanwege de gunstige ligging en vele faciliteiten. Met de metro voor de deur bent u in twee stops bij Montmartre of Gare du Nord. Het hostel heeft 300 bedden en biedt naast de standaard faciliteiten ook een gezellige bar waar gedurende de week van alles wordt georganiseerd.

St. Christopher’s Inn Gare du Nord
Dit gloednieuwe hostel opende afgelopen zomer zijn deuren. Zoals de naam al zegt, ligt dit hostel tegenover Gare du Nord. Vanaf dit treinstation kunt u eenvoudig naar alle uithoeken van de stad. De wijken Marais en Montmartre liggen tevens op loopafstand van het hostel. St. Christopher’s Inn Gare du Nord heeft 128 kamers die variëren van eenpersoonskamers tot 10 persoonsslaapzalen. Deze slaapzalen zijn van alle gemakken voorzien. Elke bed heeft een eigen privacy gordijn, locker, stopcontact en leeslampje. Bovendien hebben alle kamers een eigen badkamer. Net als St. Christopher’s Inn Canal heeft het Gare du Nord hostel ook een bijbehorend café en gratis WIFI.

Paris Clichy Hostel
Deze jeugdherberg ligt vlakbij metrostation Mairie de Clichy in de populaire wijk Montmartre. Ook het Louvre en de Champs-Élysées met de Arc de Triomphe liggen in deze buurt. Paris Clichy Hostel heeft naast meerpersoonskamers ook eenpersoonskamers voor de docenten. Sommige kamers hebben de badkamer op de gang. Voor de rest heeft het hostel alle faciliteiten die u van een goed hostel mag verwachten.

Hotel Excelsior**
Dit is een typisch Parijs hotel. Het combineert de charme van het oude Parijs van de vroege 20ste eeuw met de meest moderne faciliteiten. Gelegen in het hart van de wijk Quartier Latin is het een goede uitvalsbasis voor een verblijf in Parijs. Bekende bezienswaardigheden als de Notre-Dame, het Louvre, Pantheon en Jardin du Luxembourgh liggen op loopafstand. De klassiek ingerichte hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien.

Nord Est Hotel**
Dit ‘’basic’’ twee sterren hotel biedt kamers aan voor een betaalbare prijs op een goede locatie. Door haar ligging tussen station Gare du Nord en Gare de l’Est, reist u eenvoudig naar alle delen van Parijs. Het hotel is voorzien van de standaard faciliteiten.

Sommige scholen kiezen bij een bezoek aan Parijs voor verblijf in een gastgezin. De leerlingen leren de Franse taal spreken en krijgen een goed beeld van het leven in een doorsnee Frans gezin en de heersende gewoontes.

Verblijf in een gastgezin geeft de leerling zelfvertrouwen, verbreedt zijn kennis en vergroot zijn wereld. Bovendien kan het een geweldig leuke ervaring zijn die de leerling nog lang zal bijblijven!

Wij beschikken over diverse adressen waar wij de leerlingen kunnen onderbrengen. Hierover geven wij u graag meer informatie tijdens een persoonlijk gesprek.

Daarnaast bieden wij ook mogelijkheden om Franse taallessen te volgen.

Les Catacombes de Paris
25 meter onder de stad Parijs ligt een netwerk van ondergrondse tunnels, de catacomben, waar naar schatting zo’n 5 tot 6 miljoen skeletten geborgen liggen. Deze oorspronkelijke kalksteengroeven werden vanwege de overvolle begraafplaatsen vanaf 1786 gebruikt om de schedels en beenderen in onder te brengen. De catacomben zijn te bezichtigen met een gids.

Les Invalides
Les Invalides is een gebouwencomplex bestaande uit 3 musea en monumenten die te maken hebben met de militaire geschiedenis van Frankrijk. Het herbergt tevens het graf van Napoleon Bonaparte.

Sacré-Coeur
Deze felwitte basiliek met grote koepel, ligt op de heuvel Montmartre en is gebouwd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Frans-Duitse oorlog in 1870. Vanaf het plein voor de kathedraal, die nog steeds in gebruik is als kerk,  heeft u een prachtig uitzicht over Parijs. Binnenin de basiliek zijn prachtige beelden en schilderijen te bewonderen.

Notre-Dame
De Notre-Dame is een eeuwenoude, gotische kathedraal in het centrum van Parijs, en is nog steeds als rooms-katholieke kerk in gebruik. De twee identieke torens en het opvallende roosvormige raam met een diameter van maar liefst 13 meter zijn buitengewoon indrukwekkend.

Louvre
Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld. Het museum heeft een ruime collectie kunstwerken uit de oudheid tot mid 19de eeuw, waaronder pronkstukken als de Mona Lisa en de Venus van Milo. Maar ook het gebouw zelf is de moeite waard om te bezichtigen.

Arc de Triomphe
Op dit drukke, ronde verkeersplein van Place Charles de Gaulle staat een van de beroemdste triomfbogen ter wereld: de Arc de Triomphe. Deze boog werd gebouwd in opdracht van Napoleon ter ere van zijn behaalde overwinningen. Vanaf de Arc de Triomphe heeft u een prachtig uitzicht over de promenade Champs-Élysées en de stad.

Centre Pompidou
Dit cultureel centrum bevat een van de belangrijkste verzamelingen ter wereld op het gebied van moderne kunst. Het gebouw kenmerkt zich door opvallende architectuur en veelkleurigheid, waardoor het nogal afsteekt tegen de omliggende gebouwen.

Château de Versailles
Versailles is een historisch plaatsje op ongeveer 20 kilometer afstand van Parijs. Het gelijknamige Château de Versailles is de toeristische hotspot. Dit prachtige paleis en zijn tuinen zijn absoluut een bezoek waard. Dit paleis kent bovendien een rijke geschiedenis.

Cité des Sciences & La Géode
Dit is een interessant museum en zeer populair bij schoolgroepen. Gevestigd in een voormalig slachthuis in het stadspark Vilette, zijn er diverse permanente en tijdelijke tentoonstellingen over alles wat met techniek en wetenschap te maken heeft. Een ander opvallend gebouw in het park is La Géode. Dit IMAX theater, in de vorm van een zilverkleurige bol, heeft een rond filmdoek van 1000 m2. Hier worden films over de ruimte en de natuur getoond. Het is enigszins te vergelijken met het Omniversum in Den Haag.

Musée Carnavalet
In dit enorme museum komt de geschiedenis van de stad Parijs tot leven. Het museum gaat terug tot aan de Pre-Romeinse tijd en toont de ontwikkeling van de stad in chronologische volgorde tot heden. Een groot deel van de tentoonstelling is gewijd aan de Franse Revolutie.

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay behoort tot een van de populairste musea van Parijs. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch treinstation uit 1900 en ligt tegenover het Louvre aan de Seine. Dit museum laat een collectie mid-19de tot mid-20ste eeuwse kunst zien, variërend van beelden tot schilderijen. Beroemde werken van kunstenaars als Monet, Manet, Renoir, Cezanne, van Gogh, Degas, Rodin en vele anderen zijn in dit museum te bewonderen.

Musée du Parfum Fragonard
In dit museum wordt de geschiedenis van het parfum en de technieken die gebruikt worden bij de bereiding ervan, uitgelegd en gedemonstreerd. Het is mogelijk om hier een uitgebreide rondleiding te krijgen en een workshop te volgen, waarbij u onder leiding van een parfumeur, een eigen parfum kunt samenstellen.

UNESCO
UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) biedt presentaties en rondleidingen aan over uiteenlopende onderwerpen zoals AIDS-onderzoek, de Derde Wereld of Onderwijs. Tijdens de rondleiding wordt er dieper ingegaan op de werkzaamheden van UNESCO wereldwijd. Ter afsluiting krijgen leerlingen de gelegenheid om bepaalde kwesties met een vertegenwoordiger van de organisatie te bespreken.

Paris-Story
Ga 2000 jaar terug in de tijd met deze spectaculaire 3D multimedia show over de stad Parijs! Met behulp van een wide-screen, audiovisuele technologie en virtuele beelden, komt u in anderhalf uur tijd alles te weten over de geschiedenis van deze wereldstad. Leuk en leerzaam!

Om naast de standaard bezienswaardigheden van Parijs, een wat meer educatieve tint te geven aan uw schoolreis, zijn er tal van leerzame opdrachten mogelijk. Zo kunnen leerlingen aan de hand van een boodschappenlijstje producten inkopen op de markt en hiermee hun taalvaardigheid oefenen. Vervolgens kunnen de zelf gekochte etenswaren tijdens een picknick in een van de vele parken worden opgegeten. Ook een interactieve speurtocht door de stad of een foto-opdracht behoren tot de mogelijkheden. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk op dit gebied. Onze reisspecialisten komen graag bij u langs om dit verder toe te lichten en uw wensen te bespreken.

Taalstad
In groepjes van drie lopen leerlingen een route door een wijk in Parijs. Onderweg komen ze langs een aantal posten waar moedertaalspreker klaar zitten om met de leerlingen te spreken in het Frans over een onderwerp dat vooraf op school is voorbereidt. Deze persoon spreekt geen Engels of Nederlands waardoor de leerlingen gedwongen worden zich verstaanbaar te maken in het Frans. Het is de bedoeling dat tijdens deze gesprekken van ca. 15 tot 20 minuten, de leerling vooral aan het woord is. Dit programma duurt een dagdeel en kunt u zelf op maat samenstellen en afstemmen op het niveau van uw leerlingen. U kunt kiezen uit 4 van de volgende onderdelen:

 • Gesprek in het café: over je leven, hobby’s, school, ouders, vrienden, baantjes, studieplannen en toekomstverwachtingen.
 • Interviewen van een student: over studeren, op kamers wonen, verschil met middelbare school, rondkomen met je geld, kans op een baan.
 • Gesprek over een krantenartikel: eerst de krant lezen en daarna over een artikel naar keuze een gesprek voeren.
 • Talkshow: de leerling bereid een onderwerp voor en schrijft daarover een essay. Dat is de basis voor het gesprek dat de talkshowhost met hen zal voeren. Na vijf minuten mengen de andere groepsleden zich in het gesprek. Iedere leerling komt aan de beurt.
 • Gesprek met een reiziger: op het station spreken over waar je naar toe gaat, waar je vandaan komt, wat je van plan bent om te gaan doen, wat er te beleven valt.
 • Onderzoek naar cultuur op straat (niet per se een gesprek): Wat valt er te zien, wat is er anders dan ‘bij ons’. Materiaal om op school een stuk over te schrijven.

Voor op school krijgen de leerlingen en u lesmateriaal waarin alle mogelijkheden uitgewerkt zijn in opdrachten. Daarnaast krijgen de leerlingen een boekje met de hoogstnoodzakelijke woordenschat en toegang tot de website met nog meer woorden, uitspraak en voorbeeldgesprekken. Bovendien krijgt iedere leerling individueel een beoordeling van de moedertaalspreker op ERK-niveau. U kunt als docent dit in een cijfer omzetten. Van ons krijgt u daarvoor een hulpmiddel.

OPMERKING
Ook mogelijk in het Engels: Voor leerlingen die geen Frans in hun pakket hebben, organiseren we hetzelfde programma in het Engels. De gesprekspartners zijn geen native speakers maar beheersen de Engelse taal voldoende.

Rondvaart over de Seine
De Seine is de rivier die dwars door Parijs slingert en de stad verdeelt in een linker- en een rechteroever. Omdat veel bekende monumenten en bezienswaardigheden langs de Seine liggen of zichtbaar zijn vanaf de rivier, is een ontspannende boottocht een hele mooie manier om de stad te zien. Naast stadsrondvaarten zijn er ook historische rondvaarten en avondrondvaarten mogelijk.

Musée de Roland-Garros
Neem een kijkje bij het tennisstadion van Roland-Garros. Hier hebben de afgelopen eeuw de grootste tennislegendes gestreden om de titel. Tijdens een rondleiding vertelt de gids over de geschiedenis van het stadion, de sporthelden die hier hebben gespeeld en komt u op plekken waar je normaal als toeschouwer niet mag komen. Het bijbehorende museum laat videofragmenten, foto’s en voorwerpen uit het tennisverleden zien.

Disneyland® Paris
Laat u betoveren door de magie van Disneyland® Paris en bereid u voor op onvergetelijke herinneringen! Op slechts 32 kilometer ten oosten van Parijs kunt u in de twee Disney Parken genieten van meer dan 50 sprookjesachtige attracties, sprankelende shows en fantastische parades. Maak een reis door het Disneyland® Park langs de beroemdste Disney verhalen en beleef avonturen boordevol actie voor én achter de camera in het Walt Disney Studios® Park.

Parc Astérix
Dit attractiepark ligt ca. 35 km ten noorden van Parijs en is gebaseerd op de stripverhalen van Astérix en Obelix. Vele achtbanen en andere spannende attracties maken dit park tot een leuke dagbesteding. Het park is geopend vanaf april tot en met november.

La visite des coulisses

Ervaar wat er zich afspeelt achter de schermen bij een van de vele theaters die Parijs te bieden heeft. Theaters als Palais Garnier, Ópera Bastille en Lido bieden een backstage rondleiding aan met gids. Tijdens deze rondleiding laat de gids u de podiumfaciliteiten, aankleding van het theater, de kostuums, oefenruimtes en nog veel meer zien.

Theatervoorstelling La Huchette
Het kleine en gezellige Theâtre de la Huchette in het Quartier Latin, waar met name stukken van Eugène Ionesco worden opgevoerd, is legendarisch en zeer in trek bij studenten. 

Fietstocht door Parijs
Een leuke manier om Parijs te ontdekken is per fiets. Hierdoor bent u snel van de ene bezienswaardigheid bij de andere en kunt u vrij om je heen kijken zodat niets u ontgaat. De gids zal onderweg nu en dan even stoppen om een korte toelichting te geven op de bezienswaardigheden langs de route. Ook kunnen wij een fietsroute uitzetten aan de hand van een bepaald thema.

Davy Crockett Adventure
Op nog geen 30 minuten rijden ten oosten van Parijs ligt Davy Crockett Adventure. In dit bos is een uitdagend parcours uitgezet, bestaande uit tussen de bomen gespannen touwbruggen, schommels, trapezes en ladders. Het parcours is af te leggen op vijf spannende niveau’s, zodat deze activiteit voor iedereen geschikt is. Durft u tot 15 meter hoogte te gaan of blijft u liever dichter bij de grond? Mogelijk vanaf april tot en met november.

La Grande Arche de la Défense
La Grande Arche de la Défense is de 20ste eeuwse versie van de Arc de Triomphe en ligt in het zakendistrict La Défense. Dit abstracte kunstwerk werd gebouwd in opdracht van president Mitterand. In het 106 meter hoge, witte gebouw dat de vorm heeft van een holle kubus, zitten tientallen kantoren. Als bezoeker kunt u het gebouw in en met een lift naar de top. Hier is een tentoonstelling over de bouw van het kunstwerk en heeft u een prachtig uitzicht over het zakendistrict en het nabij gelegen centrum.

Musée Carnavalet
In dit enorme museum komt de geschiedenis van de stad Parijs tot leven. Het museum gaat terug tot aan de Pre-Romeinse tijd en toont de ontwikkeling van de stad in chronologische volgorde tot heden. Een groot deel van de tentoonstelling is gewijd aan de Franse Revolutie.

Château de Versailles
Dit 17de eeuwse chateau op ongeveer 20 kilometer afstand van Parijs is een van de grootste kastelen ter wereld. Behalve vanwege de historische gebeurtenissen die er plaatsvonden, is het interessant uit oogpunt van bouwkunde, interieurstijl en kunstnijverheid. Ook de prachtig aangelegde tuinen zijn absoluut een bezoek waard.

La Conciergerie
In deze voormalige staatsgevangenis hebben vanaf 1391 honderden gevangenen vastgezeten. Tijdens de Franse Revolutie was La Conciergerie vaak de laatste stap naar de guillotine. Het is de gevangenis waar koningin Marie-Antoinette heeft gezeten in afwachting van haar executie. Haar cel is  te bezichtigen tijdens de rondleiding.

Les Catacombes de Paris
25 meter onder de stad Parijs ligt een netwerk van ondergrondse tunnels, de catacomben, waar naar schatting zo’n 5 tot 6 miljoen skeletten geborgen liggen. Deze oorspronkelijke kalksteengroeven werden vanwege de overvolle begraafplaatsen vanaf 1786 gebruikt om de schedels en beenderen in onder te brengen. De catacomben zijn te bezichtigen met een gids.

Les Invalides
Les Invalides is een gebouwencomplex bestaande uit 3 musea en monumenten die te maken hebben met de militaire geschiedenis van Frankrijk. Hier bevindt zich tevens het graf van Napoleon Bonaparte.

Musée de la Résistance Nationale
Dit museum is gevestigd in een 19de eeuws herenhuis en geeft een uniek inzicht in het Franse verzet in de periode 1929 tot 1947. Objecten, archieven en fotomateriaal beschrijven de voor-oorlogse politieke achtergrond van Frankrijk, de nederlaag in 1940 op de Duitsers, de bezetting van Frankrijk, de opkomst van het verzet en de overwinning op Duitsland.

Ecolé des Beaux-Arts
Dit is een Franse universitaire opleiding in de beeldende kunst. Vandaag de dag worden er vele artistieke vakken gegeven waaronder tekenen, schilderen en beeldhouwen. Op deze universiteit wordt ook veel aandacht geschonken aan de nieuwe media en kan men dus ook leren ontwerpen op de computer.

l’atelier G4 Gravure
In dit toonaangevende graveeratelier geeft Nathalie Begue een gravure demonstratie voor uw studenten. Tijdens deze demonstratie maakt zij gebruik van traditionele technieken, zoals diepdruk, stampen en embossing.

Maison Européenne de la Photographie
Het Maison Européenne de la Photographie is een belangrijk centrum voor hedendaagse fotografische kunst. In dit museum worden meerdere exposities gehouden die inzicht geven in de wereldwijde trends in de kunst van fotografie.

Musée Marmottan Monet
Het Musée Marmottan Monet herbergt een collectie van meer dan 150 schilderijen van deze wereldberoemde schilder. De collectie werd aan het museum geschonken door de zoon van Monet. Er zijn ook werken van andere impressionisten als Renoir, Sisley en een aantal negentiende-eeuwse realisten te bewonderen.

Musée d’Art Moderne
Het museum voor Moderne Kunst in Parijs heeft tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst. Schilder- en beeldhouwkunst, design, mode, videokunst, literatuur en dans uit de 20ste en 21ste eeuw staan in dit museum centraal.

Musée d’Orsay
Musée d’Orsay behoort tot een van de populairste musea van Parijs. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch treinstation uit 1900 en ligt tegenover het Louvre aan de Seine. Dit museum laat een collectie mid-19de tot mid-20ste eeuwse kunst zien variërend van beelden tot schilderijen. Beroemde werken van kunstenaars als Monet, Manet, Renoir, Cezanne, van Gogh, Degas, Rodin en vele anderen zijn in dit museum te bewonderen.

Louvre
Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld. Het museum heeft een ruime collectie kunstwerken uit de oudheid tot mid-19de eeuw, waaronder pronkstukken als de Mona Lisa en de Venus van Milo. Maar ook het gebouw zelf, is de moeite waard om te bezichtigen.

Centre Pompidou
Dit cultureel centrum bevat een van de belangrijkste verzamelingen ter wereld op het gebied van moderne kunst. Het gebouw kenmerkt zich door opvallende architectuur en veelkleurigheid, waardoor het nogal afsteekt tegen de omliggende gebouwen.

Musée de l’Orangerie
Dit relatief kleine museum heeft een paar topstukken in haar collectie waardoor het absoluut een bezoek waard is. Een daarvan is de serie ‘’Waterlelies’’ van Monet. In de kelder van dit museum hangen overigens ook doeken van grote meesters als Renoir, Cézanne, Picasso en bevinden zich beelden van Rodin. Zeker een aanrader als u liefhebber bent van het impressionisme en van Monet.

Musée des Arts Décoratifs
Dit museum is samen met twee andere musea gevestigd in een vleugel van het Louvre. Het bezit één van ‘s werelds belangrijkste collecties van decoratieve kunsten, van de middeleeuwen tot de hedendaagse periode. De verschillende zalen van het museum tonen 150.000 werken, variërend van grafische kunst en sieraden tot speelgoed, keramiek en meubels.

Musée d’art et d’histoire du Judaïsme
Dit Joods museum is ondergebracht in een indrukwekkend 17de eeuws pand met een monumentale binnenplaats. Het museum leidt u door de turbulente Joodse geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Naast de geschiedenis van de Franse joden wordt ook aandacht besteed aan de gemeenschappen in de rest van Europa en Noord-Afrika. Het is een erg leerzaam museum dat de Joodse cultuur en religie belicht en de verschillende Joodse tradities uitlegt. Daarnaast worden er werken van Joodse kunstenaars tentoongesteld als Chagall, Modigliani en Soutine.

Musée du Quai Branly
Het Musée du Quai Branly
 is gespecialiseerd in inheemse kunst en cultuur van Afrika, Azië, Oceanië, Australië en Amerika. U vindt in het museum onder andere beelden, totempalen, muziekinstrumenten, kleding en sieraden uit deze werelddelen.

Musée Picasso
Dit museum laat de grootste collectie van het werk van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso zien, die het grootste deel van zijn leven in Frankrijk heeft gewoond. De expositie geeft een chronologisch beeld van de verschillende fasen van zijn productieve kunstenaarsleven. Zijn vele schetsen geven een indruk van de verschillende technieken en stijlen die Picasso in zijn leven ontwikkelde. De presentatie wordt ondersteund door filmmateriaal over zijn leven en zijn werken. Daarnaast zijn er ook werken van Georges Braque, Paul Cezanne, Henri Matisse, Andre Derain, en Joan Miro in dit museum vertegenwoordigd.

Espace Dalí
Dit museum staat in het teken van de grootmeester van het surrealisme: Salvador Dalí. De nadruk ligt vooral op de beroemdste expressies van deze uitzonderlijke kunstenaar.

Musée Jacquemart-André
Musée Jacquemart-André toont de privécollectie van kunstliefhebbers Edouard Andre en zijn vrouw Nelie Jacquemart. De collectie bestaat uit decoratieve kunstwerken, meubelen, schilderijen en beeldhouwwerken uit de Italiaanse Renaissance en de 18de eeuwse Franse schildersperiode. Begeleiding van een gids is mogelijk.

Paris-Story
Ga 2000 jaar terug in de tijd met deze spectaculaire 3D multimedia show over de stad Parijs! Met behulp van een wide-screen, audiovisuele technologie en virtuele beelden, kom je in anderhalf uur tijd alles te weten over de geschiedenis van deze wereldstad. Leuk en leerzaam!

Le Grand Rex
Cinema Rex is de grootste theater-bioscoop van Parijs. De zaal biedt plaats aan 2750 bezoekers en biedt met haar scherm van 252 m2 een gigantisch beeld. Le Grand Rex wordt gebruikt voor filmvoorstellingen, live concerten, evenementen en congressen. De interactieve rondleiding van een uur, brengt de studenten achter de schermen van dit theater. Hier krijgen ze inzicht in alles wat met film te maken heeft.

La visite des coulisses
Ervaar wat er zich afspeelt achter de schermen bij een van de vele theaters die Parijs te bieden heeft. Theaters als Palais Garnier, Ópera Bastille en Lido bieden een backstage rondleiding aan met gids. Tijdens deze rondleiding laat de gids u de podiumfaciliteiten, aankleding van het theater, de kostuums, oefenruimtes en nog veel meer zien.

Forum des Images
Deze voormalige bibliotheek is tegenwoordig een culturele instelling gewijd aan films over Parijs of waarin Parijs als décor heeft gediend. Met haar meest unieke film collectie ter wereld, is het Forum des Images een must-see voor elke filmliefhebber. Met meer dan 5000 uur aan filmmateriaal zijn de archieven van onschatbare waarde. Speelfilms, fragmenten uit de vroege jaren van de cinema, animatiefilms, cartoons, documentaires, muziekvideo’s, advertenties, werkelijk alles is er te vinden. Al het materiaal is gedigitaliseerd en kan door de bezoeker worden geraadpleegd op een eigen scherm. Kortom, cinema à la carte!

Musée de la Mode et du Textile
De expositie van Musée de la Mode et du Textile is ondergebracht in het Louvre en is weer een onderdeel van Musée des Arts Décoratifs. Het museum herbergt een fantastische collectie couture uit de 17de tot en met de 20ste eeuw. Werken van bekende modeontwerpers als Christian Dior, Paco Rabanne, Yves Saint Laurent, Elsa Schiaparelli, Madeleine Vionnet en vele anderen, zijn in dit museum vertegenwoordigd.

Fashiontour Paris
Maak een op maat gemaakte Fashiontour door de modestad Parijs. Een mode-expert zal uw groep op sleeptouw nemen langs de door uzelf geselecteerde boetiekjes, designershops en nieuwe hippe ontwerpers. Deze expert zal tijdens de stadswandeling alles over de modewereld in Parijs vertellen.

Galeries Lafayette Fashion Show
Parijs is de bakermat van de couture en een van de meest modebewuste steden ter wereld. Zo is er in Galeries Lafayetta elke vrijdagmiddag een half uur durende modeshow. Dit is de uitgelezen kans om de laatste trends op modegebied te ontdekken.

Première Vision
De Première Vision is de grootste internationale kledingstoffenbeurs ter wereld. Twee keer per jaar, in februari en september, komen meer dan 700 textielfabrikanten uit 28 landen bijeen voor de presentatie van hun collecties, inspelend op de actuele vraag van de modesector en de kledingindustrie. Dit 3-daagse evenement is een inspiratie voor elke designer en ontwerper.

Stade de France
Dit is het nationale stadion van Frankrijk, gelegen in de voorstad van Parijs. Met 80.000 zitplaatsen wordt dit Stade de France gebruikt voor diverse sportwedstrijden, concerten en openluchtmanifestaties. Er zijn rondleidingen met gids mogelijk die ingaan op de geschiedenis van het stadion en u een kijkje achter de schermen geven.

Musée de Roland-Garros
Neem een kijkje bij het tennisstadion van Roland-Garros. Hier hebben de afgelopen eeuw de grootste tennislegendes gestreden om de titel. Tijdens een rondleiding vertelt de gids over de geschiedenis van het stadion, de sporthelden die hier hebben gespeeld en komt u op plekken waar je normaal als toeschouwer niet mag komen. Het bijbehorende museum laat videofragmenten, foto’s en voorwerpen uit het tennisverleden zien.

UNESCO
UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) biedt presentaties en rondleidingen aan over uiteenlopende onderwerpen zoals AIDS-onderzoek, de Derde Wereld of Onderwijs. Tijdens de rondleiding wordt er dieper ingegaan op de werkzaamheden van UNESCO wereldwijd. Ter afsluiting krijgen leerlingen de gelegenheid om bepaalde kwesties met een vertegenwoordiger van de organisatie te bespreken.

Franse taallessen
Wij kunnen u een breed scala aan taalcursussen Frans aanbieden en deze combineren met culturele workshops. De docenten Frans die deze lessen geven, hebben interactieve lesmethoden ontwikkeld om met behulp van diverse audiovisuele materialen en lesboeken, de uitspraak, grammatica en woordenschat van de leerlingen te verbeteren.

Disneyland® Paris
Laat u betoveren door de magie van Disneyland® Paris en bereid u voor op onvergetelijke herinneringen! Op slechts 32 kilometer ten oosten van Parijs kunt u in de twee Disney Parken genieten van meer dan 50 sprookjesachtige attracties, sprankelende shows en fantastische parades. Maak een reis door het Disneyland® Park langs de beroemdste Disney verhalen en beleef avonturen boordevol actie voor én achter de camera in het Walt Disney Studios® Park.

Brasserie Tour
Tijdens deze exclusieve tour door Parijs bezoekt de groep onder begeleiding van een gids meerdere brasseries van de Flo-keten, een begrip in de Franse horeca. Daarbij worden de bezoekers geïnformeerd over de geschiedenis en de tegenwoordige gang van zaken van deze succesvolle keten. De route en locaties zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de brasseries die gelegen zijn rond Parijs, vanaf Montparnasse naar Faubourg, Saint-Martin en de Champs Élysées. Aan het eind van de tour is er een lunch, verzorgd in een van deze brasseries.

Chocolaterie de Lachelle
Bij een bezoek aan deze chocolaterie wordt het volledige productieproces vanaf de grondstof tot het eindproduct helder uitgelegd en gedemonstreerd. Aan het einde van de rondleiding is er gelegenheid om de chocolade te proeven en te kopen.

Grand Marnier Distillery
Aan de hand van een film worden de verschillende productiestadia van A tot Z getoond. Hierna wordt er een rondleiding gegeven door de productieruimte waar de likeur wordt gedistilleerd in vijftien grote koperen vaten. De gids zal tijdens de rondleiding vragen van de studenten beantwoorden.

École Le Cordon Bleu Internationale
Dit is de Internationale gastronomische opleiding van Frankrijk. Regelmatig organiseert de school open dagen waarbij uw groep kan aansluiten bij kookdemonstraties van de studenten van deze opleiding.  Vervolgens kunnen ze samen eten en ervaringen uitdelen.

Marché de Rungis
Op deze grootste versmarkt ter wereld komen horecabedrijven uit de hele wereld hun verse producten inkopen. U kunt er terecht voor vlees, fruit, vis, groente, melkproducten, planten en bloemen. De studenten kunnen een rondleiding krijgen door de hallen.

 • Wat doet reiskundig.nl?

  Lees verder

  Wij organiseren schoolreizen, studiereizen, werkweken en outdoorreizen naar meer dan 50 bestemmingen. Altijd geheel op basis van uw wensen; vervoer, verblijf, actieve en educatieve activiteiten. Kosteloze offertes, tijdbesparend en prijsbewust.

 • Ondersteuning voor docenten

  Lees verder

  reiskundig.nl ondersteunt, ontzorgt en maakt het organiseren zo eenvoudig mogelijk. Wij komen persoonlijk bij u langs om de wensen te bespreken, werken snel en nauwkeurig en staan altijd voor u klaar. Daarnaast hebben wij handige informatie samengesteld die u helpt voor en tijdens de reis.

 • Daarom reiskundig.nl

  Lees verder
  • Expertise
  • Eerlijke transparante prijzen
  • Uitstekende persoonlijke service
  • Zeker en veilig
  • Gemak en comfort
  • Maatschappelijk betrokken